USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перспективи об’єднання сіл із містами обласного значення на Волині

11 Травня 2018 16:11
Три з чотирьох міст обласного значення на Волині мають перспективу приєднання до себе сільрад. Втім, експерти зауважують, що в довготривалій перспективі в міста можуть інтегруватися уже сформовані ОТГ.

Про це йшлося під час прес-конференції у Волинському центрі розвитку місцевого самоврядування.

Директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк розповів, що законодавчі зміни спростили процес добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до громад міст обласного значення.

«Новими можливостями на Волині не скористається лише Володимир-Волинський. Це тому, що навколо нього вже всі території знаходяться у складі ОТГ. Проте, коли громади попрацюють кілька років та побачать перспективу об’єднання, то зможуть розпочати процес злиття. Але це в далекій перспективі. Щодо Нововолинська, є 3 сільради, які мають можливість до нього приєднатися.

У Луцьку залишилася лише Прилуцька сільрада, втім, там багато складних політичних процесів, хоча зі зміною законодавства процес об'єднання має зрушитися з мертвої точки. Щодо Гіркої Полонки, то вони категорично відмовилися приєднуватися до Луцька, вочевидь, об'єднаються з кимось іншим. Є ще дві ОТГ (Липинська та Підгаєцька), які завершують процес утворення. Щодо Ковеля, то тут не велася активна робота щодо об’єднання, тому зараз лишилося тільки дві сільради, які можуть з містом об’єднатися», - розповів Анатолій Пархом’к.
ЧИТАТИ ЩЕ: НАЙБІЛЬШІ МІСТА ВОЛИНІ – В ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЙНІЙ ОБЛОЗІ

Нагадаємо, законодавчі зміни дають можливість містам обласного значення об’єднати навколо себе сусідні сільські та селищні ради і стати центром об’єднаної громади без зайвих бюрократичних процедур, зокрема, без проведення виборів міського голови і депутатів міськради.

Під час прес-конференції інформували й про те, що невдовзі буде утворено Мар’янівську ОТГ, адже завершилися судова тяганина, яка призупинила децентралізаційний процес.

Довідково. Волинський ЦРМС створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus