USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Петиція щодо виїзду за кордон студентів-чоловіків набрала 25 тисяч підписів

5 Жовтня 2022 11:13
Петиція про скасування заборони виїзду чоловікам, які є студентами іноземних вишів, набрала потрібну кількість підписів.

Про це йдеться на сторінці електронних звернень.

Тепер петицію повинен розглянути президент.

Автор документа Тарас Сивуха у тексті звернення підкреслює, що можливість виїжджати має бути в усіх студентів-чоловіків закордонних вишів.

«Прошу офіційно надати дозвіл на перетин державного кордону студентам-чоловікам (18-60 років), які навчаються в закордонних навчальних закладах за програмами бакалавра, магістратури або аспірантури. Йдеться про тих, хто вступив до 24 лютого 2022 року та після цієї дати», – пише він.

Тарас обурюється, що на кордоні діють «негласні» правила, бо випускають з документами, яких немає в офіційному переліку. Разом із тим забороною на виїзд обмежують певні права та свободи.

«Кожен має право на освіту та наукову або творчу самореалізацію в незалежності від віку або статеву приналежність громадянина.

Освіта – це інвестиція в майбутнє та спосіб побудови суспільства рівня Європейського Союзу. Ми не можемо бути європейцями з радянським менталітетом і способами врегулювання питань прав людини», – зазначає автор петиції.

Нагадаємо, що міністр освіти та науки Сергій Шкарлет заявляв, що наразі кожна заявка на перетин кордону для студента-чоловіка розглядається окремо. У черзі перебуває понад 300 заяв.

З 14 вересня речник ДПСУ Андрій Демченко повідомив, що виїзд чоловіків-студентів іноземних вишів за кордон під час воєнного стану в Україні неможливий. Основними причинами є «спекуляції та масова підробка документів начебто про навчання в іноземних вишах».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Реальність Показати IP 5 Жовтня 2022 11:28
Заборона на виїзд будь-кого і відношення до цієї ганебної практики показали, що у значної частини населення в головах живе УРСР із душком КНДР.
Анонім Показати IP 5 Жовтня 2022 13:02
підписанти цієї петиції -хитрожопі сцикуни,які звикли,що за них хтось інший має гівно розгрібати, або якось саме розсмокчеться. За їх уявленями - нехай лохи, яких мобілізували воюють,а ми будемо жити як ніби війни нема. Треба вимагати, щоб депутатів місцевого рівня і деяких особливо нахабних чинуш мобілізовували ,як 'особливо вмотивованих' за визначенням (бо депутати іншими не бувають) і як тих, хто найбільше дерибанив землю українську.
Ванюша Показати IP 6 Жовтня 2022 19:53
Я що, даремно в 34 роки в університет поступив? Годі обмежувати право на освіту!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus