USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

П’ятеро волинян здобули призові місця на чемпіонаті України

27 Січня 2016 20:55
Командний Чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні розпочався сьогодні, 27 січня, у Запоріжжі. Волинська делегація нараховує 18 спортсменів, які вже з перших годин чемпіонату почали завойовувати призові місця в окремих видах програми.

Про це повідомляють на сторінці Федерації легкої атлетики Волинської області у мережі Фейсбук.

Найважливіший старт початку сезону відбувається у манежі ВАТ «Запоріжсталь». Ці змагання стануть етапом відбору до збірної України, яка у березні в Портленді (США) візьме участь в чемпіонаті світу-2016 у приміщенні. Також для провідних українських легкоатлетів вони є перевіркою форми при підготовці до літніх Олімпійських ігор-2016.

Першим у фіналі зі спортивної ходьби на 5000 метрів серед чоловіків став житомирянин Олександр Венгловський. А от друге й третє місця у волинян Дмитра Собчука та Сергія Сусика, які програли переможцю відповідно 5 і 14 секунд. Тренують Дмитра та Сергія Володимир Яловик та Петро Чикида.

Так само серед медалістів фінішували й волинські дівчата-скороходи. Валентина Мирончук виграла трикілометрову дистанцію, а Олена Мізернюк прийшла третьою. 3 000 метрів Валентина Мирончук, вихованка тренера Яловика, пройшла із часом 12 хвилин 39,04 секунди.

Зійшла на п’єдестал і волинська штовхальниця ядра Юлія Саган. Свій найкращий результат – 13,95 метра Юля показала у передостанній п’ятій спробі. В результаті – 3 місце на чемпіонаті.

А от її колезі Роману Рижому до п’єдесталу не вистачило зовсім трохи – 2 сантиметри. Роман в останній спробі показав результат 16,21 метра і став четвертим.

Завтра відбудеться другий дня змагань. Одна з надій волинської команди – Данило Даниленко (тренери Олег та Олена Вегнери). Він сьогодні кваліфікувався до фіналу з бігу на 400 метрів із найкращим часом з-поміж усіх кваліфікаційних забігів – 49,0 секунд.

Також завтра відбудуться естафети 200+400+600+800 метрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 30 Січня 2016 17:57
Чому тренери спортсменів згадані вибірково? Як давно Петро Чикида тренує спортивну ходьбу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus