USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Під час благодійної виставки на Волині зібрали понад 110 тисяч гривень для військових

13 Жовтня 2023 07:24
У селі Павлівка Володимирського району 11 жовтня організували благодійну виставку-аукціон картин під назвою «Об'єднані заради перемоги» для збору грошей на потреби військовослужбовців. Захід відбувся в приміщенні місцевого ліцею.

Як розповів Суспільному заслужений художник України, львів'янин Василь Боднарчук, на виставці, ініціатором якої він є, представлено 35 художніх полотен.

«Чому ця картина в центрі? Бо тут знизу написано «24 лютого 2022 року», страшна війна, насувається чорна хмара. Тут представлені живопис, кераміка і пастелі», — каже митець.
Читати ще: У музеї в Луцьку представили виставку «Народні іграшки зраненої землі»

Зібрані гроші з аукціону спрямують на закупівлю спецнаборів для розмінування EOD-1М і квадрокоптера для пошуку мін на потреби батальйону розмінування 710-ї бригади охорони Держспецтрансслужби, розповів комбриг, полковник Олег Шеремет.
«Ентузіазм населення не менший, люди вірять у перемогу, в Сили оборони. Багато у нас було заходів, де залучали професійні колективи, які дух військових піднімали, це дає позитивний результат», – каже командир бригади.

Як зазначив речник 710-ї бригади охорони Держспецтрансслужби Олександр Новацький, придбати картину митця та долучитися до допомоги можна й онлайн, задонативши на благодійний рахунок військової частини за QR-кодом.
«Це можна буде зробити і після виставки, запрошуємо, обов'язково донатьте ЗСУ. Це благодійний рахунок, який використовує наша військова частина для того, щоб купувати найнеобхідніше для наших військовослужбовців – те, що не можемо купити за бюджетні гроші», – зазначив речник бригади.
Читати ще: Юні художники з Володимира продають свої картини, щоб допомогти викладачам, які воюють

Відвідувачка виставки-аукціону Ольга Фіть розповіла: працює у сільраді громади, разом із колегами зібрали п'ять тисяч гривень, аби долучитися до виставки-аукціону.
«Ми підтримали таку ініціативу з підтримки ЗСУ і долучилися до збору коштів. Картини усі наші, мені подобається кераміка, але побачимо, як буде аукціон, яка їхня ціна. Обов'язково щось придбаємо і буде в нашому приміщенні картина розміщена», – сказала волинянка.

Директор Павлівського ліцею Анатолій Павлович розповів, що на захід, організований на підтримку батальйону розмінування 710-ї бригади, прийшли пів сотні людей.
«Зранку сьогодні ми проводили просвітницьку роботу з дітьми: спочатку на початковій ланці, тоді старші класи. Тут картини, а там міни, військовий розповідав про правила безпеки – діти були в захваті від офіцера, який був на передовій», – сказав керівник освітнього закладу.
Загалом благодійна виставка-аукціон тривала впродовж дня.
Під час заходу вдалося зібрати на закупівлю обладнання для розмінування більш як 110 тисяч гривень, додав речник 710-ї бригади охорони Держспецтрансслужби Олександр Новацький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus