USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В Україні планується ще декілька етапів мобілізації

17 Грудня 2014 13:58
Про це під час брифінгу повідомив речник РНБО Олександр Турчинов, - повідомляє «Українська правда» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Нам не обійтися без декількох етапів нової мобілізації ... За рахунок мобілізації ми оновимо потужний 100-тисячний резерв», - заявив Турчинов, додавши, що для тих, хто вже воює на сході України буде проведена часткова ротація.

Торкаючись питання строків початку мобілізації та її кількісних параметрів, Турчинов сказав, що коли РНБО прийме відповідне рішення, його подробиці буде оприлюднено.

Говорячи про ротацію, він заявив, що «одне із завдань, яке ми повинні реалізувати - це питання також розглядатиметься на найближчому засіданні РНБО - це питання поетапного звільнення, наших громадян, які були мобілізовані в Збройні сили, Національну гвардію в поточному році».

«Це завдання наступного року. Це буде відбуватися не разово. Пріоритети будуть вироблені так само, як і проходила мобілізація», - сказав Турчинов.

За його словами, Україна не тільки відновить склад Збройних сил, а й отримає за рахунок звільнених від мобілізації військових потужний 100-тисячний резерв Збройних сил, який при необхідності негайно «стане до ладу».

«Незважаючи на економічні проблеми, ми повинні створити найпотужнішу армію Європи. У нас немає іншого виходу», - заявив Турчинов.

«В Україні необхідно створити потужний стотисячний резерв наших Збройних сил. Цей резерв буде закріплений за військовими частинами та в умовах необхідності, в умовах воєнного часу негайно встане в стрій і буде захищати нашу країну», - додав він, підкресливши, що тема резервної армії - це окреме питання, пріоритет РНБО.

Нагадаємо, Міністерство оборони України запроваджує два нових види військового резерву - територіальний і громадський.

Інформаційне агентство Волинські Новини також повідомляло, що Генштаб анонсував четверту хвилю мобілізації, що триватиме до двох місяців. Раніше в Міноборони повідомляли, що четверта хвиля мобілізації розпочнеться вже наступного року, після новорічних свят.

Військкомати вже зараз активно готуються до чергового етапу мобілізації. Так, уже відомо, кому варто очікувати повісток. Стало відомо й про те, що в Україні почали розсилати повістки з військкоматів в рамках четвертої хвилі мобілізації, вимога з'явитися – обов'язкова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus