USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Прожити рік «на Марсі»: NASA шукає добровольців для симуляції місії на Червоній планеті

8 Серпня 2021 21:01
Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) планує провести новий експеримент і оголосило про набір добровольців. Учасникам дослідження запропонують прожити рік «на Марсі» – в симуляції місії на Червоній планеті.

Як повідомляє видання sky, експеримент буде проходити восени 2022 року в Техасі, США, пише УНІАН.

Так, NASA хоче провести річну місію з імітації життя на Марсі. Фахівці збираються створити умови, наближені до реальних умов на Червоній планеті. Мета експерименту – вивчення того, як «високомотивовані люди» будуть реагувати на життя за межами Землі.

Всього планується провести три річних місії, в яких учасники експерименту будуть жити в імітації умов Марса. Все це буде проходити на базі Космічного центру імені Джонсона NASA в Техасі.

Дослідження дозволить створити нові методи і технології, які допоможуть розв’язати потенційні проблеми майбутніх космічних польотів на Марс і Місяць.

У кожній місії братимуть участь по чотири людини. Вони будуть жити і працювати в модулі Mars Dune Alpha площею 160 квадратних метри, надрукованому на 3D-принтері. Члени екіпажу зіткнуться з імітацією проблем, які можуть виникати під час місії на Червоній планеті.

Брак ресурсів, проблеми зі зв’язком, відмова обладнання, вихід у відкритий космос і проведення наукових досліджень, управління роботами та створення комунікації між космонавтами – всі ці проблеми і завдання входять в план місії.

Щоб стати добровольцем місії потрібно володіти низкою якостей: до відбору допускаються громадяни США, віком від 30 до 55 років, які не курять. Вони повинні мати досвід роботи пілотом і ступінь магістра в галузі природничих наук, інженерії або математики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus