USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Підприємства, які зливали відходи в каналізації Луцька, хочуть оштрафувати

22 Вересня 2016 14:28
Підприємства, які несанкціоновано зливали відходи в каналізаційні мережі Луцька, можуть отримати чималі штрафи.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів сьогодні, 22 вересня.

Так, начальник департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська повідомила, що наразі вони готують листи до прокуратури та Держпродспоживслужби з проханням покарати недобросовісних підприємців.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, лучани вже півроку скаржаться на нестерпний сморід. Однією з ймовірних причин неприємного запаху в міськраді називали несанкціонований злив відходів м’ясопереробних підприємств. Згодом муніципали упіймали автомобілі підприємств «Забіяка» та «Дмитрук», під час зливу нечистот у міську каналізацію. Ще один порушник, якого упіймали - ПРАТ «ВОЛИНЬ ХОЛДИНГ», або, іншими словами, «Торчин Продукт».

Зі слів Юлії Сиротинської, якщо прокуратура і Держспоживслужба належно відреагують на звернення муніципалів, порушникам грозить штраф до 85 тисяч гривень. Власне, підприємства мають укладені договори на злив відходів у певний час, в певних об’ємах, у певних місцях і певної якості.

«Вони розказують, яку чисту воду зливають. Шкода, що не можна продемонструвати цю чистоту. Зараз ми проводимо власне розслідування, як працюють очисні системи на таких виробництвах. Ми дізналися, що на одному з них не працюють очисні системи взагалі і це все возять до нас. Найгіршої якості возять по ночах. Загустілі рештки взагалі вивозять на Вишків. Там наші працівники мусять чергувати ледь не цілодобово», - розповідає Юлія Сиротинська.

Крім того, муніципали виявили, що на вулицях Задворецька та Карпенка-Карого невідомі особи зливали фекалії в зливову каналізацію і зливова каналізація там забилася. В період дощів буде там чергова «ароматна» проблема. Бо вже вчора після дощу всі ці маси піднялися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
хотільщикам Показати IP 22 Вересня 2016 14:33
Дуже хочете. Чи ціна мала. М*даки ви
віра Показати IP 22 Вересня 2016 14:59
А як смерділо, так і смердить!!@@@
Харитя Показати IP 22 Вересня 2016 16:19
Сморід і далі є, сміхота одна, а не вжиття заходів, одна біда тепер, що зелені світло закривають деяким керовнікам, але ж на тому світі грошей не треба, задумайтесь, шановні!
свідок Показати IP 22 Вересня 2016 16:19
да задоббали ви вичловом нечистоти. Це звичайні виробничі відходи, які є на будь-якому виробничому підприємстві в світі. В межах Луцька такі відходи на пряму після попередньої очистки попадають в каналізацію. А з найближчих сіл возять спецтранспортом і зливають в ту саму каналізаційну мережу, що і всі. Краще буде якщо в Стир, на пряму. Ви хочете що б бізнес розвивався, робочі місця були, а тут влаштували полювання на відьом. Дайте спокій і займіться роботою, відремонтуйте і полагодьте роботу очисних споруд
:-) до свідок Показати IP 22 Вересня 2016 23:53
В нас тільки тим і займаються, що 25 років крайніх шукають, більше нічого не навчилися. Та і народ ведеться на це добре, старе совєцкє " нє відєл, но осуждаю" на грунті класової неприязні ніяк не вивітрюється із голів. Люди в нас ліниві, ні думати, ні аналізувати, ні робити висновки, дай на когось пальцем тицьнути і більш нічого не треба.
Іван Показати IP 22 Вересня 2016 16:29
Влада заср*лася!
Жорік Показати IP 22 Вересня 2016 18:12
Переважна більшість підприємців і бізнесменів патологічні жлоби.
Док Показати IP 22 Вересня 2016 21:28
Щоб зняти всі підозри та припинити спекуляції на цій темі виробники могли б організувати день відкритих дверей, запросивши представників преси, громадськості, влади. Продемонструвати систему очищення, взяти аналізи на різних етапах виробництва. Розмістити на своїх сайтах максимум інформації (договори на злив, документи на очисне обладнання та чеків періодичих купівель фільтрів до нього, результатів аналізів).
:-) до Док Показати IP 22 Вересня 2016 23:56
Ну тоді для повної картини те саме мали б зробити комунальники, теж продемонструвати стан і роботу очисних споруд. А то однобоко виходить. Шкода, що риба не вміє говорити, вона б розказала, але попливла вверх животами вниз по течії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus