USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підприємство інвалідів боргує зарплату

14 Березня 2011 12:30
Волинське підприємство «ПІК», що має заборгованість з виплати заробітної плати у 220 тисяч гривень, обіцяє погасити весь борг протягом наступних двох днів.
Про це 14 березня на засідання Регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів повідомив директор підприємства Віктор Адріанов.
Підприємство має борги вже більше як півроку. Загалом відмічається тенденція до зменшення боргів. Наприклад, станом на 1 березня заборгованість становила 257 тисяч, а 14 березня – 220 тисяч гривень.
Адріанов стверджує, що за рахунок платежів установ і організацій, що боргують «ПІКу» за надані послуги, вдасться виплатити зарплату. Значна частина боржників підприємства – бюджетні організації.
Не вірить таким обіцянкам заступник голови облдержадміністрації Едуард Стоєв і наголошує на пасивності підприємця.
«На жаль, всі ваші обіцянки залишаються лише обіцянками. То вам не зручно позови подавати в суд на органи місцевого самоврядування. Але на жаль ви це питання не вирішили. В мене є сумніви, що 15 числа ви погасите заробітну плату», - зазначив Стоєв.
Загалом за повідомленням секретаря комісії Ольги Сахнюк нині на підприємствах, де є співзасновниками громадські організації інвалідів, працює 212 людей, 135 з яких - інваліди. Порівняно з минулим роком на цих підприємствах стало менше на 17 працюючих інвалідів.
Їх середня заробітна плата становить 1119 гривень, в той час як у працівника з повною зайнятістю - 1424 гривні. За словами Сахнюк на деяких підприємствах інваліди готові працювати більше, аби отримувати вищу зарплату. Наприклад, на ПП «Зоря-плюс», де неповносправні працюють лише по дві години.
Скрутна ситуація і на підприємстві «УТОСу», яке має картонажну дільницю. Левова частка замовлень раніше надходила від заводу «Кромберг-енд-Шуберт», однак підприємство перестало працювати. А за рахунок невеличких замовлень підприємство не може наростити колишні прибутки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанка Показати IP 15 Березня 2011 01:47
А чому Пенсійний відносно заборгованості одних СПД відразу подає позов дол суду про визнання банкрутом,а "ПІК2 може боргувати і нічого. Кого це цікавить, матеріали прокурору і кримінальна справа відносно директора - так каже Закон. Інвалід працює, щоб заробити копійку. Директор собі мабудь і хатку вибудував за рахунок прибутків, які приносять інваліди, а інваліду зарплату не платить.
Glover Показати IP 20 Грудня 2012 16:06
Сьогодні 20.12.2012. Я там досі працюю, і заборгованість ще більша ніж в попередньому році!!!
snihnka Показати IP 27 Листопада 2013 12:48
Доброго дня! Прошу Вас звернути увагу на виплату заробітньої плати працівникам підприємства "ПІК" Волинської обласної організаціїї,Всеукраїнської організації інвалідів"Союз організацій інвалідів України" у місті Луцьк ,на чолі з директором Адріанов Віктор Олександрович.Куди діваються заробітна плата працівників,яка невиплачується людям уже протягом пів року. Люди змушені випрошувати своїж зароблені гроші і то невиплачують.Якщо в місяць виплатить 500 грн.то добре, а деж остальні нараховані 2000 тис грн.Недавно директор купив собі нову іномарку ,на це гроші є? А для працівників немає,каже що замовники гроші неперечисляють,Дуже прошу провести розслідуванн куди діваються гроші,томущо люди немають за що жити,некажучи вже про сплату комунальних послуг та ліків..
Анатолій Показати IP 29 Січня 2015 10:32
Вже пройшло як два роки від написання цієї статті а заборгованність тільки росте. Батькові вже винен 12000 грн. А наші органи так і нічого не зробили!!! Наревне треба просто забоати якусь машину і поста вити її у себе в дворі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus