USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Підприємці просять Верховну Раду захистити їх від «божевільних» ініціатив Гетманцева

19 Листопада 2020 11:30
Представники малого та середнього бізнесу підтримують ініціативу низки народних депутатів щодо звільнення Данила Гетманцева з посади голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики.

Про це заявляють учасники протестів підприємців, які останнім часом проходять у Києві, пише УНІАН.

«Малий і середній бізнес сьогодні виходить на мітинги не тільки проти карантину вихідного дня, а й проти тієї бездумної і згубної податкової політики, яку проводить голова профільного парламентського комітету Данило Гетманцев», – заявив один з учасників протестів.

За його словами, своїми діями та ініціативами Данило Гетманцев, фактично «ховає живцем» малий і середній бізнес, який залишився в країні.

В першу чергу, підприємці закликають відстрочити або скасувати введення касових апаратів для фізичних осіб-підприємців.

За словами протестувальників, Гетманцев вже двічі обдурив фізосіб-підприємців: виніс на голосування до сесійної зали Ради законопроекти, які нічого не вирішують.

Вимоги бізнесу підтримують і в експертній спільноті.

«ФОПів потрібно тільки підтримати. На відміну від шкідницької політики Гетманцева, вони годують мільйони людей», – пише у себе в Facebook політолог Юрій Романенко. За його словами, Гетманцев плодить «шалені економічні закони».

«Вперше на цьому місці людина, яка категорично відмовляється бути в діалозі з бізнесом, Шукати конструктив і компроміс, який наполегливо стоїть на своєму і пропонує відверто шкідливі для економіки речі. Тотальна фіскалізація б’є не по контрабанді, а по підприємництву, яке ледь жевріє. Відставка Гетманцева – це вимога ФОП», – зазначила у себе в Facebook Ірина Геращенко, співголова фракції «Європейська солідарність».

Як відзначає економіст Михайло Кухар, бездумна фіскалізація, яку проводить Гетманцев, виявилася повністю марною і неефективною «з точки зору доходів бюджету, що показав вже цей рік».

Підприємці, економісти, експерти, сподіваються, що Верховна Рада найближчим часом зробить кроки назустріч малому і середньому бізнесу і врятує його від подальших шкідницьких ініціатив Данила Гетманцева.

Нагадаємо, 17 листопада депутат від групи «Партія «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця заявив, що низка народних депутатів ініціюють звільнення депутата від «Слуги народу» Данила Гетманцева з посади голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики. Ігор Палиця наголосив, що «ЗА Майбутнє» підтримує відтермінування введення реєстрів розрахункових операцій для дрібного бізнесу, однак Гетманцев у комітеті протидіє проведенню цього рішення через парламент.

Вже 18 листопада у Верховній Раді зареєстровано проект постанови про відкликання з посади голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева у зв’язку з незадовільною роботою на посаді (№ 4393).

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада відхилила законопроєкт про відтермінування запровадження касових апаратів для фізичних осіб – підприємців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
свг Показати IP 19 Листопада 2020 12:04
як же ці горе підприємці бояться показати реальні доходи
ФОП Показати IP 19 Листопада 2020 13:23
Чого ж ти йдеш і все в них купляєш????
Лучанин Показати IP 19 Листопада 2020 14:34
До фопів немає чого іти. Продукти в магазинах дешевші і якісніші, особливо в мережі АТБ.
Павло до Лучанин Показати IP 19 Листопада 2020 15:30
Фопи не тільки торгують,і не лише продуктами Це і послуги,і виробники Для вас,мабуть,головне-це продукти....на жаль
ПП Показати IP 19 Листопада 2020 14:37
Підприємці Ніколи Ні в кого Нічого Не Просять!!!! Вони годують себе і дають роботу іншим Сьогодні ми Вимагаємо зупинити наше знищення!!!!
ПП Показати IP 19 Листопада 2020 14:43
Ми не Просимо,а вимагаємо!!! Ми не просим допомога,субсидій і т.д. Ми Вимагаємо не забирати право на працю
Руслан Показати IP 19 Листопада 2020 16:17
Я є підприємцем. В мене на даний час нема касового апарату. Але завантажити програму в смартфон проблем немає. Я думаю що у 90 процентів ПП є смартфони. Для мене нема проблем виписати чек. А от тим ПП в яких обороти набагато вищі від тих що дозволяє їх група - от вони і панікують.
Теж підприємець до Руслан Показати IP 19 Листопада 2020 16:26
Почитай,чого люди в Київ їздили і ще поїдуть Прозрієш!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus