USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Підприємці скаржаться на численні перевірки податківцями

6 Травня 2009 10:19
Нарада під головуванням заступника луцького міського голови Петра Гоцалюка за участю представників влади, бізнесу, банків, Держкомпідприємництва у Волинській області, Торгово-промислової палати відбулася у режимі неформального «круглого столу». Під час зустрічі обговорювали нагальні проблеми підприємців та можливі й реальні шляхи для поліпшення фінансової ситуації. Про це 6 травня інформує репортер «Волинських новин».
Зокрема, про власні напрацювання розповіла голова представництва Держкомпідприємництва у Волинській області Валентина Білецька. Вона зауважила, що її структура наразі займається впорядкуванням нормативної бази та законодавства у сфері підприємництва. Наприклад, створена карта антикризових заходів, із котрої можна дізнатися про відповідні постанови і закони, які були прийняті або чекають на зміни до них. Карта антикризових заходів складається із близько 130 пунктів. Також пані Білецька наголосила на тому, що немає активної зворотної відповіді із сторони підприємців.
 
Додамо, що голова представництва Держкомпідприємництва у Волинській області Валентина Білецька зауважила 4 основні блоки питань підприємництва, які можна було б зреалізувати. Приміром, необхідно проводити моніторинг проблемних питань, регулювати місцевою владою ринковий збір, ставки оренди землі та майна, створити реальні механізми сприяння розвитку підприємництва,  а ще – вести діалог із громадою. Щоправда, не час від час, а постійно.
 
«Арбітрами» зустрічі виступили заступник луцького міського голови Петро Гоцалюк та керманич департаменту підприємництва Луцькради Олександр Козлюк. Саме ці представники влади, уважно вислухавши тези підприємців та інших представників, вирішували, чи можливо втілити у життя той або інший план виходу із кризи.
 
Назустріч підприємцям вирішила піти місцеве представництво Торгово-промислової палати. Під час наради йшлося, що у Запоріжжі відкрилися вільні виставкові площі, ціною по 4 гривні за 1 метр квадратний. Деяких підприємців зацікавила така пропозиція. Адже, вони могли представити свою продукцію на Сході України та найти нові ринки збуту.
 
Також підприємці запропонували створити координаційну раду при луцькому міському голові, котра б допомагала вирішувати проблеми підприємців, запровадити в ідеалі нульову ставку оренди землі чи комунальної власності, зменшити тиск як із податкової адміністрації так і місцевих поборів, утворити функціональний інформаційний простір для підприємців, зібрати за «круглим столом» орендонадавачів великих торгових площ, приміром «Ювант», аби ті зменшили ціну що до оренди.
 
Представники бізнесу зауважили, що підприємці не збираються разом і не обговорюють власні проблеми, тому миротворцем, вчителем та послом «доброї волі» у цій ситуації». Підприємці також зауважили й те, що рятувати потрібно усіх, незалежно від величини бізнесу, адже наразі усі перебувають в «одному човні». Нарікали луцькі бізнесмени і на численні перевірки ДПА, а тому й просили зменшення їхньої кількості. Мовляв, в усьому світі податкова виступає партнером, а не полює за порушниками й не діє за принципом «ловили, ловимо і ловити будемо».
 
 
 
 
 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонімов Показати IP 6 Травня 2009 12:59
на вибори бабло косять...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus