USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Підприємцям Завокзального ринку поставили нову умову до кінця січня

6 Січня 2014 13:15
Підприємців Завокзального ринку змушують переписувати договори оренди, під загрозою їх розірвання, - повідомляє ТРК «Аверс».

Завокзальний ринок у Луцьку хочуть розділити. Колізія між підприємцями, які торгують на ньому та головою обласної спілки споживчих товарів тривають вже майже рік. Підприємці, котрі вже не перший рік працюють на Завокзальному ринку, розповіли, що керівництво ринку прагне розділити площу, і всіляко обмежувати їхню роботу, аби вони нарешті покинули свої місця. Люди обурені такими вимогами.

3 січня на переговори підприємців, яких уже торкнулися зміни на ринку, зібрав головний інженер Віктор Голяр.

Підприємці зібралися, аби нарешті вирішити з керівництвом проблеми, які пов’язані з їхніми робочими місцями. Нагадаємо, шостий ряд Завокзального ринку планують реконструювати, замінивши нинішні контейнери на менші. За словами головного інжерера Віктора Голяра, теперішнє розміщення контейнерів не підлягає правилам пожежної безпеки. Для того, аби все було по-стандартах, потрібно їх трішки змістити, звісно ж за кошти самих підприємців.

З початку нового року підприємці повинні перескласти договори оренди території, на якій мають контейнери. Якщо люди цього не зроблять до кінця січня, автоматично їхні договори будуть розірвані з ринком.

Голяр Віктор з цього приводу зазначив: «Адміністрація пропонує вам ще раз заключити короткострокові договори оренди, і за цей термін провести свої металоконструкції у відповідність до зазначених правил».

Люди обурені таким рішенням, адже кошти за металоконструкцію виплачені, та й облаштовували їх із самого початку своєї роботи за усіма правилами, зауважила підприємець Алла Сівак: «Жодна людина із вас тут без дозволу не могла розташувати свою металоконструкцію, адже кожному з вас представники облспоживспілки обраховували цю площу. Ви платили саме за цю площу. Ви вклали гроші свої».

Підприємці розповідають, що у приписах, які були підписані, починаючи з 2009-го року, зазначені рівні права усіх осіб: «Згідно усіх приписів, які ми отримали від МНС, починаючи з 2009 року. Тобто один припис…

Тут немає жодного павільйону, зазначеного конкретного прізвища, жодного. Розумієте? Тобто оці всі правила повинні виконувати як підприємці такі і керівництво завокзального ринку», - констатувала пані Сівак.

Згідно з законом, проект планування повинен бути доступним усім працюючим на ринку. А на Завокзальному ринку, зі слів людей, такого немає. Будь-які зміни та перестановки в договорі відбуваються без відома підприємців. Іншу думку щодо цього має ведучий юрист ринку Богдан Шиба. Зокрема, він зазначив: «Я заходжу на територію ринку. Там має на вході висіти проект облаштування ринку затверджений і узгоджений усіма організаціями. Я маю відразу ж бачити законні ваші дії, чи незаконні. Я такого не побачив. Через то шо в правилах торгівлі такого не зазначено».

На одному конкретному рішенні підприємці із керівництвом ринку так і не зійшлися. Люди планують провести загальні збори між собою. Вкотре прохати руку допомоги підприємці продовжуватимуть і в луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Іовенко Дмитро Показати IP 6 Січня 2014 17:25
Вставайте не спіть))
123 Показати IP 6 Січня 2014 23:30
"Підприємці ринку"-кумедія - називайте речі своїми назвами: БАРИГИ
Дмитро до 123 Показати IP 7 Січня 2014 13:40
згідний. Вони тільки барижнічати можуть, а повтстати проти влади очко жим жим. Ось і мають, Горгут їх тероризує разом з Мартухою)
Олексій Показати IP 7 Січня 2014 11:11
Шиба хоче зробити ринок ще "гавнішим"=)
Дмитро до Олексій Показати IP 7 Січня 2014 13:41
Олексій замість того щоб говорити йдіть і зробіть краще. Що ви зробили для України та для Луцька крім того що пишите дурниці.
109 Показати IP 7 Січня 2014 15:04
Спалять і зроблять.Як ЦУМ. багато хто вже й забули.
підприємці Показати IP 10 Січня 2014 00:15
сплачують податки і драконську ціну за оренду, а їх за це регулярно тероризують. Власник землі- громада Луцька, а гроші - горгонам ??? Ви уявляєте, близько 20 млн в рік!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus