USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Підрозділи на кордонах з Білоруссю та РФ озброюють новими зенітними установками

3 Січня 2024 11:09
Наразі триває доозброєння підрозділів Держприкордонслужби новими зенітними установками ЗУ-23-2.

Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко зазначив, що відомство посилює бойові підрозділи вогневими засобами, відповідно до загроз, які сьогодні виникають як на кордонах з країною-агресоркою та її союзною державою, так і на морському узбережжі та лінії зіткнення.

«Зенітні установки будуть застосовуватися для боротьби з ворожими шахедами та іншими повітряними цілями, а також для роботи по російських ДРГ, знищення особового складу та техніки противника, в тому числі броньованої», – каже Демченко.

Читати ще: Майже пів сотні волинських шкіл на кордоні з Білоруссю охоронятимуть офіцери безпеки

«23-й калібр рве усе, працює по всіх цілях, крім танка», – розповідає про спроможності зброї командир зенітно-ракетного відділення Донецького прикордонного загону Владислав. Він наголошує, що плюси цієї установки – скорострільність та бронебійність. Зенітник зазначив, що ЗУ-23-2 може здійснювати до 2 тисяч пострілів за хвилину бронебійно-запалювально-трасерними чи осколково-фугасними боєприпасами.

Побратим Владислава на псевдо Вітер, який боронить кордон з росією на Сумщині, підкреслює, що зенітна установка ефективно працює по цілях на висоті до 2 кілометрів та на відстані до 2,5 кілометрів.

«У даний час використовується переважно для враження повітряних цілей – шахеди, дрони-розвідники, інші повітряні цілі», – уточнює прикордонник.

Читати ще: Щоб ворог навіть не потикався: показали, як мінують кордон з Білоруссю. Фото

Нові ЗУ-23-2 та боєприпаси до них уже поступили в органи Держприкордонслужби. Вони будуть використовуватися і окремо на стаціонарних позиціях, і на вантажівках чи інших мобільних платформах у поєднанні з різними засобами виявлення цілей та наведення.

Сформовані нові розрахунки зенітних установок пройшли необхідну підготовку та вже заступають на бойове чергування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Зу Показати IP 3 Січня 2024 11:58
Нові 1960 року

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus