USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Підтоплення не оминуло і Луцьк: на подвір'я - в гумових чоботах

9 Квітня 2013 17:49
Лучани, які живуть на околиці Луцька, теж потерпають від підтоплення. Мешканці вулиці Далекої ходять по подвір'ях у гумових чоботах, не мають питної води у колодязях та не можуть зберігати продукти у льохах.

Про це пише Волинь-нова.

За словами Валентини Завацької, яка живе на вулиці Далекій в Луцьку, жодна зі служб не реагує на її скарги.

«Нас підтопило. Я дзвонила на «гарячу лінію» у міськвиконком. Там пообіцяли «вжити заходів», але безрезультатно. Ще маю купу телефонних номерів різних служб, які набирала, але відчула, що мене «відфутболюють», - розповідає постраждала.

Жінка живе із своєю сім'єю на цій вулиці з 1973 року. За її словами, коли виділили місце під забудову, ніхто про комунікації не подбав. Щоб провести газ, всі жителі Далекої (як і паралельних Польової, Веселої) збирали гроші і посилали «свого чоловіка» в Ленінград, звідки везли труби. Так 25 років тому вулицю самотужки газифікували.

Воду та каналізацію теж проводили самотужки. Сьогодні всі примітивні комунікації, по суті, вийшли з ладу. Насоси, які качали воду, довелось зняти, щоб не погоріли. Льохи затопило — консервацію там ніхто не зберігає. Для пиття воду купують, бо в колодязях, які могли б виручити, вже її можна рукою зачерпнути - там дуже багато бруду.

«Ми, звичайно, розуміємо, що живемо в приватному секторі. І якби нам сказали, що повинні дати якусь частину коштів на ту ж каналізацію, то ми б долучилися. Але ж ніхто про це й мови не веде», - додає Валентина Завацька.

Та ж сама ситуація і у сусідів Завацьких — Корнійчуків. Тут кури по­топилися у хліві, картоплю зберігають в гаражі. Мешканці вулиці Далекої в останні роки зверталися в міську раду зі своїми проблемами. Одна з них — Лідія Школа — взяла на себе добровільно ці обов'язки і ходить, добивається, щоб вулицю каналізували. Кажуть, що нібито вже виділили кошти, навіть проект зробили.

Ще один мешканець вулиці Далекої Олександр Тимчук не може вийти на подвір'я без гумових чобіт - вода підійшла до хати зі всіх боків. За словами чоловіка, така ситуація тут - вперше. На його думку, це через те, що каналізаційні труби неподалік житлової забудови забиті і їх ніхто не чистить.

Люди, кажуть, чули, що на Малоомелянівському масиві в Луцьку рятувальники воду відкачують — і то понад тисячу кубічних метрів за добу. Але всі розуміють, що це не вирішення проблеми. Треба, мовляв, класти дренаж, якось спускати талу воду з вулиці Далекої, наприклад, в річку Чорногузку, яка протікає неподалік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus