USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Підтримка учасників АТО у Луцьку: на що розраховувати рідним військових

10 Лютого 2015 10:37
Яким чином у місті діє Комплексна програма підтримки учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей, розповіли у міськраді.

Про це йшлося під час оперативної наради у Луцького міського голови 10 лютого.

Про підтримку учасників АТО та членів їхніх родин у рамках Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції повідомила перший заступник директора департаменту соціальної політики Ірина Дехтяр.

З її слів, учасникам АТО та членам їхніх сімей надається звільнення від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій незалежно від форми власності житлового фонду. Так, за станом на 10 лютого цього року, таку пільгу отримують 237 родин. Одноразову матеріальну допомогу надали 16 членам сімей загиблих військовослужбовців на загальну суму 1,6 мільйона гривень (кошти, виділені з обласного бюджету). Також за рішенням комісії за рахунок коштів міського бюджету надано одноразову матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових проблем в 2014 році 758 учасникам АТО та членам їхніх родин на загальну суму 477 тисяч гривень. У 2015 році 93 учасникам АТО та членам їхніх сімей надали 55,8 тисячі гривень.

Загалом видали 31 посвідчення членам родин загиблих ветеранів війни для членів родин 19 загиблих учасників АТО, 6 посвідчень учасника бойових дій, три посвідчення інваліда війни, які користуватимуться пільгами та гарантіями передбаченими Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Окрім цього, зі слів Ірини Дехтяр, у місті виділили шість земельних ділянок членам сімей загиблих військовослужбовців та одну трикімнатну квартиру родині загиблого бійця. Також учасників АТО та їхніх рідних забезпечують безплатним медичним обстеженням та лікуванням у комунальних медичних закладах Луцька, надають юридичну допомогу. Дітям шкільного віку забезпечують безплатний проїзд у тролейбусах (шляхом придбання щомісячних проїзних квитків), учнів загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів забезпечують безплатним харчуванням. У рамках програми передбачене надання дітям учасників АТО послуг з безплатного користування басейном та участі у спортивних гуртках, секціях, клубах, гуртках Палацу учнівської молоді та Палацу культури, безплатне навчання в музичних та художніх школах.

Для отримання більш детальної інформації щодо пільг, субсидій та інших видів соціальних гарантій лучан закликають звертатися до департаменту соціальної політики (проспект Волі, 4а, кабінет 109) або за телефоном 284161.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оксана Показати IP 10 Лютого 2015 11:49
а що очікувати родинам у районах? ніхто нічим не допомагає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus