USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Ті, хто повернувся з пекла: учасників АТО відзначили у Луцьку

13 Березня 2015 14:49
Нагороди отримали бійці одного з кращих підрозділів спецпризначення України – роти «Світязь».

Нагородження працівників роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» профспілковими медалями «За відвагу та мужність» і відомчими нагородами відбулося 13 березня у Луцьку. Окрім цього, бійці отримали посвідчення учасників бойових дій.

Тих, хто виконував службові обов’язки на сході України у зоні АТО, бійців, які пройшли пекло Іловайська, вишли живими з Вуглегірська, відзначили нагородами. На початку заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять вісьмох бійців, які не повернулися живими із зони бойових дій (семи бійців роти «Світязь» та прапорщика міліції у відставці Сергія Шостака).



Як зазначив начальник Управління МВС України у Волинській області Петро Шпига, нагороди бійці отримують за роботу, яку справді із честю виконали, перебуваючи в зоні АТО на сході в Іловайську та Вуглегірську. Він висловив співчуття родинам загиблих в Іловайському котлі бійців роти. З його слів, час створення підрозділу недовгий, але рота міліції особливого призначення «Світязь» вже зарекомендувала себе з найкращого боку, як патріотів та відданих справжніх синів України. Про це говорять їхні бойові справи – завдання керівництва АТО були з честю виконані, про що свідчать подяки та нагороди Президента та міністра внутрішніх справ.



Петро Шпига подякував бійцям за патріотизм, відданість, любов до батьківщини та мужність, пообіцяв підтримувати їх в усіх справах. Він висловив сподівання, що рота спецпризначення з часом переросте в полк, адже на думку Міністерства, це один з кращих підрозділів особливого призначення в Україні.

Годинник від Верховної Ради отримав заступник командира роти В’ячеслав Хоміцький.



Подяками від Міністра внутрішніх справ нагородили рядового міліції Михайла Білецького, сержанта міліції Миколу Мельника, старшого сержанта міліції Романа Мельника, молодшого сержанта міліції Андрія Мельничука, старшого сержанта міліції Миколу Іщука, старшого прапорщика міліції Олександра Якушика.

Серед нагороджених медаллю ПАП ОВС України «За відвагу та мужність» - бійці, які отримали тяжкі поранення під час операції в Іловайську, Святослав Романюк та Сергій Булік.

Також бійці отримали посвідчення учасників бойових дій.

Насамкінець Петро Шпига побажав, щоб ці нагороди не були останніми для працівників роти та аби вони могли показувати свої знання та навички у мирний час після перемоги.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
хлопці молодці Показати IP 13 Березня 2015 15:00
але бійців 51і які голі та босі перші півроку стримували ворога з автоматами без рожків спочатку і попередженням про 8 років неволі за постріл в бік сепарів також потрібно нагороджувати
1212 до хлопці молодці Показати IP 13 Березня 2015 15:22
Так потрібно! але не тих, які вже пів року в Володимирі сидять і горілку до ригачки пють, або взагалі вже пів року по домах сидять і зарплату від держави отримують!!!! Там дійсноє достойні нагороди хлопці!!!!
Іван до 1212 Показати IP 13 Березня 2015 18:08
Скільки у Вас особисто знайомих, які у Володимирі сидять і п'ють? Хто їм дозволяє це робити? Можливо командування? Чи вони просто закривають на це очі? Якщо так, то чому осуджуєте? Чому не там, чому не на передовій? Чому навіть імені свого написати не хочете? Усі ми герої сидячи на зручних кріслах за комп'ютером... І все для чого, та для того, щоб розумні які "відкосили" сиділи і їх обговорювали!
Медсестра до Іван Показати IP 14 Березня 2015 09:55
Якраз таки п'ють, вже остогидли.... Я там з ними рік протусувалась Спочатку Володимир, потім- Рівне, потім блокпости, і знову частина- п.ють безбожно. Людей нічого не змінює, а командири вже задовбались...
дідо Показати IP 13 Березня 2015 15:29
волонтерам треба дати пільги
Анонім до дідо Показати IP 13 Березня 2015 18:35
тим які в горохові сафарі організували особливо!!!
я Показати IP 13 Березня 2015 22:09
Друзі, ми не ангели, але ми це заслужили, п про 51 окрема мова
cашок Показати IP 14 Березня 2015 09:08
Вони молодці, якби нетакі як вони то цей зброт наркоманів та жуліків з автоматами був би тут.
чсим Показати IP 14 Березня 2015 09:44
Світязь молодці
Анонім Показати IP 18 Березня 2015 14:12
Медсестра, алло? Які блокпости?????
Анонім Показати IP 18 Березня 2015 14:17
знаю я ваш СУПЕР мукалтин, средство от всех недугов. иди служи а не херню пишеш всякую!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus