USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Підтримка жорсткого карантину серед українців перевищила 60%

1 Квітня 2021 12:01
Наприкінці березня більшість українців (63%) підтримують введення жорсткого карантину, якщо захворюваність коронавірусом буде суттєво зростати. Протилежної думки дотримуються 34% респондентів.

Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи «Рейтинг», повідомляє РБК-Україна.

Як зазначають соціологи, з початку березня спостерігається зростання підтримки жорсткого карантину. На початку місяця такі заходи схвалювали 56% громадян.
За даними опитування, 61% респондентів очікують, що поширення коронавірусу зменшиться в результаті введення жорсткого карантину, 37% – мають протилежну думку.
Наприкінці березня 58% часто стежать за новинами про коронавірус, 21% роблять це іноді, 12% – рідко. Лише 8% взагалі не цікавляться такими новинами.

Опитування проведено Соціологічною групою «Рейтинг» 26-28 березня 2021 року серед 2500 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій Метод опитування: CATI (computer-assistedtelephoneinterviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,0%.

Нагадаємо, за даними опитування Соціологічної групи «Рейтинг», у середині березня 2021 року 24% українців заявляють, що вони перехворіли COVID-19. Перенесли COVID-19 в легкій формі 42% респондентів, середній – 45%, важкій – 13%.

Як ми писали, якби не тимчасовий інфекційний госпіталь, розгорнутий в окремому корпусі Луцького клінічного пологового будинку, ситуація з хворими на коронавірус в обласному центрі Волині стала б критичною.

Міський голова Луцька Ігор Поліщук вважає, що Кабмін провалив кампанію з вакцинації проти коронавірусу так само, як і кампанію з підготовки до боротьби з епідемією в країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
122 Показати IP 1 Квітня 2021 12:11
Кого опитували???? Держслужбовців,яким зарплата в карантин нараховується? А простим працюючим за що жити???? Комунальні хтось скасував?????
103 Показати IP 1 Квітня 2021 12:26
Тільки жорсткий чи як там зараз говорять суворий карантин, - може трохи не зупинити повністю розповсюдження цієї хвороби, а банально призупинити. Це жах, що робиться в Україні: в два рази ми вже перегнали Росію по захворюваності на коронавірус за добу. Стидно, що буде далі??? Ви ж не рівняйтесь, де проживає 37 млн. жителів, а де 147 млн. жителів. Буде маштабна біда, не тільки ліжок не буде вистачати, а буде, як у США людей з коронавірусом після смерті будуть ховати пачками, як тих безхатченків ховають, як безіменних.
К.лучанин до 103 Показати IP 1 Квітня 2021 13:52
Вакцинацію провалили - ось масштабна біда і де корінь зла! "БАНАЛЬНО" вакцини нема , її не достатньо. Треба щодня вакцинувати як мінімум по 50тис. , тоді можна про щось говорити. Карантин , карантином а працювати треба. Що, хіба не зрозуміло вам 103 -му?
Анонім до 103 Показати IP 1 Квітня 2021 14:49
))) россія ніколи істинну статистику не оголошує.
Суспільство Показати IP 1 Квітня 2021 12:27
Чергова брехня
Ахах Показати IP 1 Квітня 2021 13:29
Паспорт вакцинації. Пройшов вакцинацію - не підпадаєш під локдаун, торгуй на ринку, танцюй на дискотеці, їж в ресторанах. І проблема з супротивом вакцинації відпаде. Тільки вакцину нормальну завезіть.
555 до Суспільство Показати IP 1 Квітня 2021 14:32
Брехня у того на устах, хто злочинно-легковажно ставиться до поширення і розростання коронавірусу, у кого в сім'ї ще поки не було біди. А ось помре не дай Боже в сім'ї хтось - молода жінка чи дитина та навіть літня людина, ось тоді буде першим вірити у те, що коронавірус є і він прогресує та не тільки носити розпочне маску з гумовими рукавицями, а й спати буде в засобах індивідуального захисту, і двері у магазин почне відкривати плечима або ліктями, щоб ненароком не чіпати ручку вхідних дверей. Ніхто не забороняє тим, хто не вірить - працювати та заробляти для сім'ї кошти, але ви подивіться 85% населення Волині вже страх загубили зовсім і повністю відмовились від маски. А в транспорті, що робиться, - одиниці в масці перебувають, решта пасажирів відчули що їх цей коронавірус не стосується. Ох бачу дограємось, буде знову як в Італії, Германії чи як в США.
Анонім до 555 до Суспільство Показати IP 1 Квітня 2021 14:50
доки півень не клюне...
103 до Анонім Показати IP 1 Квітня 2021 15:09
При чому тут Росія. Це статистика ВООЗ - Всесвітня організація охорони здоров'я - спеціалізована установа Організації Об'єднаних Націй, що складається з 194 держав-членів, основна функція якого лежить в рішенні міжнародних проблем охорони здоров'я населення Землі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus