USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Підземне будівництво біля «Княжого двору» заборонили

25 Липня 2012 16:53
Підприємцю Людмилі Павлович Луцька міськрада відмовила у поновленні договору оренди земельної ділянки біля будинків 28 і 30 на проспекті Соборності.

Відповідне рішення депутати ухвалили під час 29 сесії міськради 25 липня.

Згідно з планами підприємця під землею мав з’явитися спортивно-оздоровчий комплекс. Слід зауважити, що однією земельною ділянкою біля цих будинків Павлович вже користується і там також триває будівництво.

Роботи підприємця непокоять мешканців багатоповерхівок. Зокрема, голова об’єднання співвласників багатоквартирного будинку за адресою: проспект Соборності, 28 Лідія Шелепіна під час сесії пояснила депутатам, що побоюється проблем, які можуть виникнути через підземне будівництво. «Будівля вже просідає до від 18 до 26 сантиметрів. З'явилися тріщини, бо під землею вже ведеться будівництво. Не допускайте наш будинок до провалу!» - висловилася жінка.

Доповнив її секретар міської ради Григорій Пустовіт. Він заявив, що на тому місці вже «виритий котлован, який не відповідає граничному куту зсуву і його треба засипати». Посадовець додав, що пристає на рішення земельної комісії міськради, яка запропонувала поновити договір оренди лише тієї частини ділянки, де триває будівництво, але не підземне. «Хай будує там, де вже будує, а рити катакомб і підземель не треба» - переконаний Пустовіт.

Депутат Андрій Калахан нагадав колегам, що конфлікт поміж пані Павлович і мешканцями будинків на проспекті Соборності, 28 почався у 2008 році.

«Поїдьте до того будинку і подивіться. А відповідальність за трагедію, якщо буде така як на вулиці Рівненській, - на вас в разі не голосування. Тут мова не про 5, а про 9 поверхів, тому підтримайте рішення комісії – відмовити їй будувати так як вона хоче», - заявив обранець громади.

Зрештою, депутати таки відмовили Павлович у тому, щоб надати в оренду ділянку для підземного будівництва.

Нагадаємо, лучани, які проживають на проспекті Соборності, 28, обіцяли пікетувати міську раду у разі, якщо та дасть дозвіл на будівництво.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сусідка Показати IP 25 Липня 2012 19:44
Молодці! Борітеся - поборете!
777 Показати IP 26 Липня 2012 15:28
Геть руки від ОСББ "Соборний"!!!
Фахівець Показати IP 30 Липня 2012 16:00
Незавершене будівництво потрібно завершувати, оскільки закинута недобудова, а в даному разі підвал, призведе до більших руйнувань будинку ніж його добудування та здача в експлуатацію. Закинуть - почне підтоплювати, розмивати і ще більше почне просідати будинок. Краще розпочате завершити ані ж закинути на призволяще.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus