USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Після дощу Львів «потонув» у смітті

4 Жовтня 2016 20:07
Через сильний дощ у Львові сміття “попливло” по дорогах і тротуарах.

Відповідними фото поділилися в соцмережах мешканці Сихова.

Зі слів львів’ян, сміття поблизу школи №93, що не вивозилось певний період часу з Сихова, пливло якраз до центру міста.
Нагадаємо, раніше в Львівській міськраді заявили, мовляв, якщо не буде куди вивозити сміття зі Львова, – возитимуть в інші області.

Так, вантажівки зі сміттям зокрема хотіли вивозити до Луцька і Володимира-Волинського. Директор КП «Луцьккомунтранс» Валерій Кузьмич підтвердив інформацію про те, що сміття зі Львова возять на луцький полігон побутових відходів. Валерій Кузьмич переконував: зі Львовом підписана відповідна угода про вивезення сміття з міста на Волинь і «нічого страшного у тому немає».

Окрім того, мер Луцька Микола Романюк приймав і активно лобіював продовження угоди по прийом сміття зі Львова.

Водночас львівське сміття через протести місцевих мешканців відмовився приймати Миколаїв. У Дніпрі люди перекрили трасу, протестуючи прийому львівського сміття. Попри це, десять фур зі сміттям у ніч з 13 на 14 вересня приїхали на полігон в місто обласного підпорядкування Синельникове, що в 50-ти кілометрах від Дніпра, і вивантажили там відходи. Наступної ночі прийшло ще 17 фур. Всього 27 вантажівок по 22 тонни в кожному - разом 594 тонни.

В цей час у Львові люди нарікають, що з деяких районів міста непотріб не вивозять по декілька днів.

Нагадаємо, у травні на території Грибовицького полігону твердих побутових відходів, що на Львівщині, спалахнула пожежа. Під час гасіння пожежі стався зсув сміття, під який потрапило троє рятувальників. Людей завалило відходами з висоти 90 метрів.

Трагедія у Грибовичах викликала обурення діями мера - ставленика Самопомочі - Андрія Садового, який, пишуть місцеві ЗМІ, роками блокує будівництво сміттєпереробного заводу та всіляко перешкоджає вирішенню цієї проблеми. За 10 років його мерства проблему так і не вирішили.

До слова, трагедія, що сталася на сміттєзвалищі під Львовом, відшуміла інформаційно і дуже швидко відійшла на задній план. Тим часом проблема, яку довгий час не вирішувала міська влада, і досі не зрушила з місця. Немає жодної конкретики щодо ділянки під сміттєпереробний завод і новий полігон ТПВ. Сміття з обласного центру возять за сотні кілометрів по всій Україні, за що перевізникам доплачують мільйони гривень з міського бюджету.

Фото 04.10.2016

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучанин Показати IP 5 Жовтня 2016 02:07
А в нас що переробний завод збудували? То нехай би возили додому до тих хто підписав ці угоди. Нічого страшного? Ну ще рік, може два, а далі буде як у Львові? Але якщо Львів не буде возити до Луцька, то це буде не через рік-два, а через роки чотири. Може тоді хоч щось в головах людей зміниться?
456 до Лучанин Показати IP 6 Жовтня 2016 17:31
Дозвольте вас засмутити - не буде заводу ні через 2-4 роки, ні через 10. Одні розмови.
:-) Показати IP 5 Жовтня 2016 08:04
Вся суть ґонорового Львову. Поки сонце то красиво.
Самопоміч Показати IP 5 Жовтня 2016 08:47
Як приклад братньої любові та ефективності пропонуемо возити сміття у двір депутатів від нашої політичної сили. В тому числі Юлії Вусенко, Тараса Шляхтича, Імберовського, Зінкевича. Впевнені це дасть поштовх економічному розвитку Волині і буде роботою для громади
(-: Показати IP 5 Жовтня 2016 08:47
Львів то Європа
:-) до (-: Показати IP 5 Жовтня 2016 09:18
Без сумніву. Раз так Садовий сказав - значить так і є. Ми самі себе язиком ідентифікуємо.
Луцьк Показати IP 5 Жовтня 2016 17:24
То комунальники по накидали сміття. А ми, не винні.
:): Показати IP 6 Жовтня 2016 11:06
Сміття з одного сміттєвого баку не показник для цілого міста! А таких фоток з різних ракурсів можна наробити в будь якому місті. Це просто тролінг. На проспекті Волі біля 4 шк. постійно асфальт провалюється і що?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus