USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

600 тонн львівського сміття незаконно скинули під Дніпром

16 Вересня 2016 10:10
Десять фур зі сміттям у ніч з 13 на 14 вересня приїхали на полігон в місто обласного підпорядкування Синельникове, що в 50-ти кілометрах від Дніпра, і вивантажили там відходи. Наступної ночі прийшло ще 17 фур. Всього 27 вантажівок по 22 тонни в кожному - разом 594 тонни. Розлючені активісти навіть порізали декільком машинам колеса, але це водіїв не зупинило, - повідомляє sinelnikove.com.ua.

Цікаво, що сміттєвий полігон і без того до відмови завалене сміттям та по факту - на межі закриття.

Жителі Синельникового, стурбовані ситуацією, оскільки їх полігон має площу два на два кілометри глибиною 3-4 метра. Як розповіли люди, львівським сміттям повністю завалили сміттєзвалище. Активісти вважають, що якщо сміття почнуть спалювати, то сморід пошириться на 10-12 кілометрів.
Обурені жителі Синельникового чергують на полігоні і на площі перед міськрадою. Незважаючи на опір керівництва міста, депутати зажадали в п'ятницю 16 вересня скликати позачергову сесію, щоб заборонити ввезення львівського сміття. Також депутати звернулися до правоохоронних органів з вимогою дати правову оцінку діям керівництва міста.
Як повідомляло Інформаційне агентство Волиські Новини, львівське сміття через протести місцевих мешканців відмовися приймати Миколаїв. Нагадаємо, у Дніпрі в понеділок люди перекрили трасу, протестуючи прийому львівського сміття. У самому ж Львові люди нарікають, що з деяких районів міста непотріб не вивозять уже п'ятий день.

Нагадаємо, у травні на території Грибовицького полігону твердих побутових відходів, що на Львівщині, спалахнула пожежа. Під час гасіння пожежі стався зсув сміття, під який потрапило троє рятувальників. Людей завалило відходами з висоти 90 метрів. Трагедія у Грибовичах викликала обурення діями мера, який роками блокує будівництво сміттєпереробного заводу та всіляко перешкоджає вирішенню цієї проблеми. ЗА 10 років його мерства проблему так і не вирішили.

До слова, трагедія, що сталася на сміттєзвалищі під Львовом, відшуміла інформаційно і дуже швидко відійшла на задній план. Тим часом проблема, яку міська влада не вирішувала десятки років, і досі не зрушила з місця. Немає жодної конкретики щодо ділянки під сміттєпереробний завод і новий полігон ТПВ. Сміття з обласного центру возять за сотні кілометрів по всій Україні, за що перевізникам доплачують мільйони гривень з міського бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Мда Показати IP 16 Вересня 2016 11:13
Щирий, європейський львівянин Садовий обіср*вся по самоє нємагу. Це ж скільки треба мати цинізму, щоб за всі роки каденціїї навіть не почати вирішувати проблему сміття в місті де проживають, як вони самі вважають, самі європейські і самі щирі українці. На жаль європейська оболонка погано приховує совкове нутро мера і його пастви, жадоба до матеріального благополуччя, відсутність міри і пасивність городян зіграли поганий жарт. Не європейською показухою єдиною як то кажуть, час від часу треба спускатись на землю грішну до холопів, щоб прибрати свої срачі.
Місцеве самоврядуван Показати IP 16 Вересня 2016 11:17
Але ж і пан Садовий керують... він екс- громадський діяч, екс- критик колишньої влади міста Львова... ГЕТЬ ТЕРМІНОВО З ПОСАДИ ЦЬОГО ГОРЕ-ПАТРІОТА І ГОРЕ-МЕРА !!! Із сміттям не вміють справитись пан і патріот !!! Балакає густо, а виходить пусто! Злодій біду перебуде й знов злодієм буде ! Підлеслива людина - гадюка під квітами ! Не кожний слабий, що стогне !
Анонім Показати IP 16 Вересня 2016 11:23
ГОРЕ-ПАНЕ і мере - САДОВИЙ !!! Проекти реалізовуйте на переробку сміття і відходів, а тоді відмиванням коштів на велике мистецтво і культуру !!! Сміття не потрібне ваше нікому по Україні, яке ви пан і патріот розвозите тишком-нишком !!! Щоб запрацював завод по переробці сміття повинно бути першим питанням в вашій патріотичній голові цілодобово !!!
Лучанка Показати IP 16 Вересня 2016 11:35
Може вони те сміття ще й до нас возять на Брище?Львів не далеко від нас.Тим більше що зараз сморід стоїть майже по всьому Луцьку і за його межами.Хто контролює сміттєзвалище у нас?
Садовий до Лучанка Показати IP 16 Вересня 2016 16:10
Навіть не сумнівайтесь :-)
123 Показати IP 16 Вересня 2016 11:56
Пи*дець Садіку!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus