USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Після «Роттердам+» НАБУ має взятися за «Дюссельдорф+», - екс-міністр

18 Серпня 2017 21:28
Екс-міністр житлово-комунального господарства, радник Юлії Тимошенко з енергетичних питань Олексій Кучеренко прокоментував обшуки детективів НАБУ в приміщеннях НКРЕКП, пишуть Українські новини.

"Це очікуваний крок НАБУ. Ще в травні генпрокурор Луценко заявив, що схема Роттердам має всі ознаки корупційності. Після цього НАБУ намагалося отримати там документи", - заявив Кучеренко.

На думку екс-міністра, наступним кроком НАБУ має стати розслідування газової формули "Дюссельдорф+".

"Наступним кроком треба робити таку ж виїмку у пана Гройсмана, який визначив німецький хаб +. Безпідставно, всупереч законам всупереч логіці, всупереч усьому. ... Вовк чітко визначив, що німецький хаб "Дюссельдорф+" нічим не відрізняється від "Роттердам+". Тут я його повністю підтримую", - підкреслив він.

Олексій Кучеренко вважає, що до лобіювання прив'язки ціни українського газу до німецького хабу має відношення НАК "Нафтогаз".

"Безумовно. Це потужна організація, найпотужніша з лобіювання. У неї є прихований бюджет. Вона має величезну кількість псевдоекспертів, блогерів, ЗМІ. Вона як атомний авіаносець. Я абсолютно переконаний, що вона в той чи інший спосіб лобіювала свої тарифи, свої ціни на газ", - переконаний радник Ю.Тимошенко.

27 квітня 2016 року КМУ прийняв постанову №315, якою зрівняв ціни на газ для промисловості і населення. Цим же рішенням визначено формулу ціни газу, в основі якої лежать котирування в європейському хабі NCG (поблизу німецького міста Дюссельдорф) + доставка до україно-словацькому кордоні.

3 березня 2016 року НКРЕКП прийняла постанову №289, якою затвердила нову методологію розрахунку оптової ринкової ціни електроенергії (ОРЦ). Відповідно до даної методології, вугільна складова в тарифі на електроенергію заснована на котируваннях вугільного хаба ARA (Роттердам) + доставка в український порт.

Як повідомлялося, вчора 17 серпня співробітники НАБУ провели обшуки в будівлі Національної комісії з регулювання електроенергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) у справі, пов'язаній з твердженням формули Роттердам +.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus