USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Після встановлення ІТП у луцьких будинках на теплі економили до 50%

6 Травня 2021 19:29
Індивідуальні теплові пункти, які були встановлені на початку опалювального сезону 2020-2021 років показали свою ефективність, переконують у ДКП «Луцьктепло».

Про це йшлося під час оперативної наради Луцького міського голови.

Зі слів директора ДКП «Луцькепло» Івана Скорупського, усі нещодавно встановлені ІТП довели свою ефективність. Зменшення сум оплати за спожиту теплову енергію в платіжках, переконує він, уже помітили мешканці багатоквартирних будинків, де встановлені теплові пункти.

«Економія у будинках, де встановлені ІТП складала від 10 до 50%. В середньому у більшості будинків була економія 30 і більше відсотків», – переконує він.

Роботу зі встановлення індивідуальних теплових пунктів продовжать і цього року.

«У рамках співпраці з Євробанком цього року буде встановлено 170 нових ІТП. Але за домовленістю Луцького міського голови і Євробанку нам вдасться закупити ще орієнтовно 65-70 ІТП, і це вже погоджено з підрядником. Їх встановлять у житлових будинках, які опалюються від котелень на вулицях Декабристів, Вороніхіна, Відродження, Арцеулова і Боженка. У цих будинках встановлюватимуться теплові пункти в наступному році», – повідомив Іван Скорупський.

Нагадаємо, у Луцьку передбачено встановлення 254 ІТП за інвестиційні кошти. Підрядником визначена італійська компанія «Амарк».

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
КРАЯНКА Показати IP 7 Травня 2021 07:41
Економія 30%... зате постійний холод в квартирі...+ включений обігрівач...+ 900грн. за світло за місяць... ОСЬ І ВСЯ ЕКОНОМІЯ, ВОРОГУ НЕ ПОБАЖАЄШ...
Василь до КРАЯНКА Показати IP 7 Травня 2021 09:27
Уточніть адресу Вашого будинку та вкажіть поверховість та матеріал будинку(цегла чи панель).Особливо велика проблема з панельними будинками(перший поверх) та кутовими кімнатами в будинках з цегли(глухі стіни).Без приведення теплової мережі будинків до норм. умов-не те,що ставити ІТП,взазалі неможливо регулювати подачу теплоносія.
Василь Показати IP 7 Травня 2021 09:18
В Європі не використовується залежні АІТП з двохходовим клапаном.Дані ІТП можуть використовуватись лише при великих перепадах тиску в мережі-а на Завокзальному районі перепад тиску в межах 0,2-0,3атм.Сусідні будинки без ІТП задавлені,що і показала практика примінення даних ІТП..При повному встановленні ІТП мережа після половини може перевернутися(тиск в обратці стане більшим за тиск в подачі).Так як проекти даних ІТП не погоджені з Діпромісто-то дані дії ДКП Луцьктепло є самовільними.Хоч тут знову Луцьктепло попереду всієї планети разом з макс. тарифами на тепло!!Про яку економію можна говорити при використанні прибл. в 4 рази більше енергоресурсів на опалення,ніж в Німеччині?Зменшилася оплата в даних будинках-а в сусідніх стало холодно!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus