USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Пів сотні волинян долучилися до акції «Прийди зі своїм Кобзарем»

9 Березня 2023 21:53
У Луцьку 9 березня біля пам'ятника Тарасу Шевченку пів сотні волинян зібралися на акцію «Прийди зі своїм Кобзарем».

Про це розповіла Суспільному провідна методистка обласного науково-методичного центру культури та співорганізаторка акції Ніна Фурдило.

Акцію у Луцьку проводять дев’ятий рік поспіль. На неї учасники приходять з книгами.

Лучанка Наталія Некрахова у День народження поета, каже, щороку приходить до пам’ятника. З собою принесла кишенькове видання «Кобзаря» 1966 року.
«Рідкісне видання, тому що вона (книга, – ред.)захалявна. Тут рукописи Шевченка, тому воно ще більше цінне», – каже жінка.

Восьмикласниця Христина Домбровська приїхала на акцію з Гірки Полонки. Каже: прийшла з сімейною реліквією – виданням «Кобзаря», яке у родині передають із покоління в покоління.
«Я його читала багато разів, він 1965 року. Він спочатку був у моєї прабабусі, потім у бабусі, мами і тепер в мене», – розповідає школярка.

Читати ще: У луцькій бібліотеці зібрали 500 кг російської літератури на макулатуру

Присутні на акції читали твори Шевченка, до монумента поклали квіти.
Окрім літературної частини, лучани провели також акцію «Перемагаємо разом з Шевченком». Зібрані під час неї дві тисячі гривень, розповіла Ніна Фурдило, підуть на потреби спецпідрозділу «Любарт».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus