USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Вжарити по перше число»: Гройсман оголосив глобальну перевірку облгазів через фейкові платіжки

7 Грудня 2018 12:01
Міністерство енергетики та НКРЕКП перевірять облгази, які вимагають зі споживачів додаткові суми за газ.

Про це сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман на годині запитань до уряду, пише Українська правда.

«Платіть тільки за фактично спожитий газ. І не більше 8,55 (грн за кубометр). Все інше – то шахрайство з боку постачальних організацій.

Нафтогаз дав роз’яснення, із якого виходить, що ніяких боргів бути не може. Я підготував доручення до міністра енергетики і звернусь до Національної комісії, яка має повноваження контролю і перевірки. Їх треба вжарить по перше число. Вони, монополісти, сіли на голову і спустили ноги», – сказав Гройсман.

Він додав, що планує глобальну перевірку всіх облгазів, щоб «привести їх до тями», оскільки вже занадто багато скарг на їхню роботу.

Раніше у НАК «Нафтогаз України» повідомили, що облгази і газзбути групи РГК Дмитра Фірташа дезінформують споживачів у квитанціях за оплату газу.

Зокрема, в листопаді більшість побутових споживачів України отримали від своїх постачальників газу (газзбутів) платіжки з донарахуваннями за жовтень і попередженням про донарахування за три попередні роки зі значними сумами.

Зазначалося, що Нацкомісія з тарифів вже відреагувала на порушення і постановою від 23 листопада заборонила такі донарахування.

Як повідомлялося, 19 жовтня Кабмін підняв 23,5% ціни на газ для населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Я Показати IP 7 Грудня 2018 13:44
І коли Волиньгаз поверне ці кошти?
Кум до Я Показати IP 7 Грудня 2018 20:24
Важко сказати, він 19 млн заборгував державі...
Анонім до Я Показати IP 9 Грудня 2018 14:15
заплатили - значит погодились, Що робити з платіжками за газ за жовтень? 1. Зверніться до вашого газзбута із скаргою та вимогою провести перерахунок за газ за жовтень. 2. Надішліть скаргу до Нацкомісії про порушення ліцензійних умов газзбутом/облгазом. 3. Оплатити рахунок за газ в тій частині/сумі, яка не оспорюється. Наприклад, якщо в рахунку вказаний об'єм спожитого газу за лічільником в жовтні 100 м3, а з врахуванням коефіцієнту 103 м3, то сплатити ви повинні саме за 100 м3.
Оптимістка Показати IP 7 Грудня 2018 16:45
мене більше цікавить - хто відповість за шахрайство???
Сванідзе Показати IP 7 Грудня 2018 17:38
Облгази завжди існували за рахунок шахрайства,просто зараз втратили міру. Заберіть в них державні газопроводи і вони здуються,а їх менеджери перестануть в робочий час по барах шастати і може почнуть працювати на людей.
Зорян Показати IP 7 Грудня 2018 22:41
Шахраї кончені!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus