USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Плоскогубці та кнопковий телефон: брейн-ринг для айтішників у Луцьку

6 Листопада 2018 08:00
Більше сотні осіб, причетних до ІТ-сфери, у неформальній обстановці провели вечір в одному з луцьких пабів, змагаючись у форматі брейн-рингу та відповідаючи на різноманітні запитання: як пов’язані з айтішкою, так і доступні для тих, хто не має стосунку до цієї галузі.

Нетиповий захід під назвою Lutsk Drupal Trivia Night відбувся 18 жовтня.

Як наголошує команда DevBranch, організатори Trivia Night, захід відбувався у невимушеній атмосфері: учасники пили пиво, підколювали одне одного, «палили» тих, хто користувався телефонами. Усе для того, аби популяризувати систему IT у Луцьку.

Також учасники могли отримати бали за те, хто вип’є більше пива, або ж за прихвачені з собою плоскогубці чи телефон із кнопками.

Інформаційне агентство Волинські Новини, своєю чергою, розпитало організаторів, що таке Drupal, наскільки в Луцьку розвинена ІТ-сфера, а також безпосередньо про саму подію.

Луцьк – drupal-столиця України

Як розповів Богдан Артемчук, Drupal – це система розробки сайтів, на якій базується мільйони веб-проектів. Серед яких, зокрема, є сайти Warner Brothers, Tesla, Twitter, Playboy, Lamborghini та державні портали таких країн, як США, Канада, Великобританія.

«Так склалося, що в Луцьку зосереджена велика кількість компаній, що працюють саме з цією технологією. Ми часто вживаємо фразу «Луцьк — це Drupal-столиця України», оскільки концентрація спеціалістів цього напряму в нашому місті переважає інші міста України. Тому на неформальні Drupal-події збирається найбільше осіб. Для Луцька зібрати 75–100 друпалістів в одній аудиторії — вже не проблема», - зазначає Богдан.

Хлопці використовують Drupal для розробки сайтів, оскільки так склалося історично. Вони кажуть, що серед переваг цієї системи – безпечність і масштабованість.

«Особисто я знайомий з Drupal одинадцять років, і коли ти працюєш із чимось такий період, то стаєш спеціалістом у цьому напрямі. Drupal — це одна з небагатьох систем, що має свого лідера, Дріса Батйерта (Бельгія), який курує розвиток системи загалом. Також є Drupal Association, що організовує великі міжнародні конференції DrupalCons на 3,500 — 5,000 людей», — каже Богдан.
Олексій Горушкін, своєю чергою, наголошує, що ця система має дуже велику спільноту, яка цілеспрямовано розвивається. Проектів на Drupal вистачає, попит на ринку збільшується, адже локомотивами популярізації виступають як її засновник і Drupal Association, так і сама спільнота.

З пивом та абсурдними конкурсами: Lutsk Drupal Trivia Night

Організатори кажуть, що організовують у Луцьку й інші події, зокрема, Lutsk Drupal Cafe – це вже більш класична конференція, де виступають із суто технічними доповідями.

Щодо Trivia Night, то це просто веселощі, велика кількість люду. Формат саме Drupal Trivia організатори запозичили з західних п’ятиденних Drupal Cons, де ввечері передостаннього дня відбувається подібний захід. Проте формат Trivia не новий для Луцька. Зокрема, серед аналогів називаються Quizкотека та Mind Games, що також проводяться у луцьких пабах, однак вони не зациклені на ІТ-тематиці.

Серед спонсорів заходу, окрім українських, були швейцарська, канадська та французька Drupal-компанії.


«Ми як організатори готували раунди питань, які стосувалися Drupal, IT-подій та Луцька. У кожному раунді учасники письмово відповідали на питання, а журі перевіряло відповіді. Були і нестандартні раунди з ребусами та логотипами відомих компаній. Усе відбувалося протягом чотирьох годин. Між раундами проводилися різноманітні неформальні активності. Так, учасники могли отримати бали за прихвачені із собою пальчикові батарейки чи телефон із кнопками, найдовшу назву команди, або, навіть, за найвищий результат алкотестера. Ось так неформально люди проводили час, а наприкінці журі назвало три команди, які перемогли», — пригадує Вадим Абрамчук.

Він зауважує, що Drupal Café не висвітлюється за межами Drupal-спільности, бо кожен друпаліст і так про нього знає. Щодо Trivia Night, сюди вже прийшли проект-менеджери, програмісти суміжних технологій тощо. Загалом участь у дзаході взяло 108 людей, а команд було 18.

«Безумовно, більшість учасників були drupal-розробники, але окрім них, були розробники й на інших технологіях, IT-менеджери, IT-юристи.

Реєстрація була попередньою, тобто здебільшого команди було сформовано задовго до самої події. Однак ми вказували, що хто не має команди, але хоче взяти участь у грі, то може сформувати її на місці або приєднатися до наявних. Чотири-п’ять команд так і сформувалися — просто на місці», — розповідає Влад Токарчук.
Учасники могли взяти участь у восьми раундах: перший — це IT-новини, другий стосувався коду, у третьому були питання про Луцьк. Четвертий раунд також був пов’язаний із кодом, у п’ятому вгадували логотипи технологій та компаній, у шостому був власне Drupal, у передостанньому розгадували технологічні ребуси. Питання ж останнього раунду складали відомі в Україні друпалісти.

До слова, на події не можна було користуватися жодними електронними пристроями, а тим командам, які когось спіймають за цим, давали додаткові бали.

«Такі випадки були, але це все проходить весело: ніхто не виганяє команду, усі поаплодували, посміялися і продовжили грати далі», — зауважила Юлія Шептицька-Бойко та додала, що були гості зі Львова, Харкова, Рівного, Києва.

«Наприклад, на раунді про Луцьк харківська команда, у якої було мало шансів набрати бали, «палила» тих, хто користувався телефонами. У такий спосіб вони вийшли із ситуації і заробили собі бали. Вийшло весело і справедливо».

Організатори наголошують, що не проти таку подію організувати й у майбутньому. Можливо, надалі тематика розшириться і фокусуватиметься не лише на Drupal, а на IT загалом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 6 Листопада 2018 08:34
А як же без Левандоса?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus