USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

По троє за партою в пристосованому клубі: на Волині діти роками чекають нової школи

28 Грудня 2021 08:00
Школу в селі Башлики ось-ось відкриють, а діти підуть в нову школу уже після зимових канікул.

Про це розповів голова Цуманської територіальної громади Анатолій Дорошук.

Візит до Цуманської громади відбувся у рамках зустрічі Волинського регіонального відділення Асоціації міст України на тему: «Новели ринку газу як інструмент заощадження для мешканців територіальних громад». Окрім питань енергоносіїв, вдалося під час зустрічі поспілкуватися й про проблеми та перспективи громади.

Зокрема, каже Анатолій Дорошук, в громаді готуються до відкриття новозбудованої школи у селі Башлики, яку зводять за кошти Державного фонду регіонального розвитку. Нагадаємо, загальний бюджет будівництва нового навчального закладу – 113 мільйонів 791 тисяча гривень. Цьогоріч на зведення школи-довгобуду з ДФРР виділили майже 49 мільйонів гривень. Школу розпочали будувати «з нуля» ще у 2018 році.

Зі слів голови громади, школу здадуть в експлуатацію цього року, а вже з третьої чверті новенькі класи наповняться дитячими голосами.

«З третьої чверті, після Різдва, діти мають йти туди вчитися. Зараз вони вчаться у клубі, пристосованому для цих потреб, по троє за партою», – провадить він.

У селі, до слова, 80% мешканців громади – протестанти, які мають багатодітні родини. Тож дітей у селі не бракує. Школа розрахована на 400 учнів, планується, що з січня там навчатимуться діти з Башликів та села Дубище. А з вересня – туди їздитимуть й діти з Ромашківки.

«300 дітей лише у Башликах. Минулого року два села Дубище і Ромашківка ходили в школу у селі Дерно. Діти з Ромашківки ходять туди й досі. Школа в селі Дубище була філією Дернівської школи, але Олицька громада її торік ліквідувала, а нам передала просто у вигляді майна. Люди там бунтували, але ж це не ми її закривали. Тимчасово ми зробили там відокремлений підрозділ Башликівської гімназії і поки що ми навчаємо ще там, в старому приміщенні. Але, якщо все піде як заплановано, після Різдва діти підуть вчитися у Башлики. Щодо учнів з Ромашківки, то зараз вони навчаються в школі села Дерно. Щоб не переривати їм навчальний процес, вони до травня будуть там вчитися, але якщо буде їздити шкільний автобус, то батьки сказали, що дітей з вересня віддадуть в Башлики. Автобус є, новий», – додає Анатолій Дорошук.

Загалом в згаданих селах мешкає близько 370 учнів 1-9 класів. І діток, які в майбутньому поповнять лави школярів, є чимало.

Нагадаємо, на завершення будівництва школи у селі Башлики цього року Цуманська громада виділила 3 мільйони зі свого бюджету, ще 1 мільйон співфінансування надійшов з соцеконому. Крім того, 2,242 мільйона гривень надійшло з Боратинської громади.

Проект передбачав нове будівництво триповерхової споруди загальноосвітньої школи та двоповерхового фізкультурно-спортивного залу з перехідною галереєю на другому поверсі. На першому поверсі школи розмістили харчоблок, навчальні кімнати для учнів 1-4 класів, навчально-виробничі приміщення, приймальну, навчальні кабінети. На другому – актовий зал, медичний та методичний кабінети, кабінет психолога, учительська та класи. На третьому поверсі будуть розміщені бібліотеки, приміщення адміністративно-господарського призначення та класні кімнати.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus