USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

По 200 балів під час ЗНО-2009 отримав 21 волинянин

1 Липня 2009 16:36
На Волині, як і в Україні загалом, із 30 червня проходить видача сертифікатів випускникам, які планують вступати у вищі навчальні заклади. За словами заступника начальника управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Юліана Таранчука, це означає, що процес проведення зовнішнього оцінювання завершився, – 1 липня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Усього у Волинській області функціонувало 47 пунктів тестування. До організації та проведення тестування було залучено 2 240 педагогічних працівників.
 
За словами заступника начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Юліана Таранчука, цьогорічна явка учасників на пункти тестування була значно вищою, порівняно з минулим роком, і становила в середньому 91% (в 2008 році – 85%). Найвищий показник явки зафіксовано під час тестування з української мови та літератури: на пункти тестування з’явилося 11 046 учасників, що становило 94,4%. Найнижча явка була при здачі тестування з французької мови – 50%.
 
Найбільше проблем у дні тестування виникло через пряме ігнорування окремими учасниками правил проведення тестування. Так, 27 учасників не були допущені на пункти тестування через відсутність у них документів, що посвідчують особу, 4 – через запізнення, трьох видалено з пунктів через спробу скористатися мобільним телефоном або шпаргалкою.
 
За проведенням тестування в області слідкувало 198 громадських спостерігачів, які відзначили високий організаційний рівень тестування.
 
За даними Українського ЦОЯО, з двох предметів (українська мова і література, математика) по 200 балів отримав випускник Нововолинського ліцею-інтернату Роман Воробій. Всього 21 волинянин отримав максимальні 200 балів за період тестування з 6 по 19 травня (історія України, українська мова і література).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Причепа Показати IP 1 Липня 2009 17:39
Шановний редакторе видання і журналісти! Ваше правило номер один - перш ніж оприлюднювати інформацію, мінімум з трьох джерел її уточнити. Так працюють зарубіжні професійні журналісти. І я працюю журналістом. Мені за вас соромно, подивившись ефір Волинського телебачення передачу "Тема дня" за участі Михайла Поповича. Він чітко назвав цифру - один волинянин лише набрав найвищу кількіть балів, тобто по 200 з двох предметів. І все. А в Україні таких випускників до півсотні. Будьте уважнішими, адже це не вперше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus