USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Побитий самооборонівцями інвалід і далі продає алкоголь поблизу «Кромберга»

18 Травня 2015 18:45
Прохідна заводу «Кромберг енд Шуберт» та прилеглі території від райвідділу знаходяться в кількох сотнях метрів від Луцького РВ УМВС. У кількох десятках метрів від райвідділу роками працює «точка» з продажу розведеного спирту.

І, зі слів самооборонівця Олександра Ніколайчука, правоохоронні органи вперто нічого не роблять, щоб припинити, зокрема, діяльність щодо збуту спиртного підприємцем Романом Левчуком, а радше, імітують боротьбу з незаконним збутом алкоголю.

Про це Ніколайчук опублікував у себе на сторінці у мережі ФБ.

Нагадаємо, лучанина Романа Левчука, який незаконно реалізовував алкогольні напої біля входу на підприємство «Кромберг енд Шуберт», зловили у Луцьку в ніч з 18 на 19 грудня. Згідно зі спостереженнями Самооборони, цей чоловік з іще кількома особами тричі на день приїздить до входу на підприємство, якраз коли працівники ідуть додому з робочої зміни, та продає їм із автомобіля алкогольні напої: пиво, горілку та закуску у вигляді сухариків. Те, що пан Роман продавав алкоголь, він не заперечує. Однак, інваліда другої групи на той момент обурювали самі методи затримання людей самооборонівцями, зокрема, використання балаклав та бронежилетів у мирному Луцьку.

Нижче подано частину запису щодо рейду представниками самооборони, що відбувся 15 травня поблизу території заводу «Кромберг енд Шуберт»:

Епопея з «кришування» правоохоронною та судовою системою Волині нелегального алкогольного бізнесу триває. Інвалід Левчук Роман Юрійович, який, не соромлячись, хизується впливовими «покровителями» в погонах, відомий усім правоохоронцям Луцька та Луцького району. Цей чоловік, неодноразово засуджений в минулому, сьогодні нелегально продає алкоголь, заробляючи сотні та тисячі гривень щоденно.

Мізерні штрафи, що накладаються на таких ділків, сплачуються без усіляких проблем майже щодня. Проте Левчук Роман і їх не відраховує в бюджет, офіційно мотивуючи все інвалідністю, вихованням неповнолітньої дочки, оплатою навчання сина-студента та своїм так званим скрутним матеріальним становищем. То є одна сторона медалі. Тепер – про іншу.

Патрулюючи спільно з міліцією вже більше року місто, та охороняючи громадський спокій, поступово приходимо до висновку, що якраз таки правоохоронна система у встановленні порядку в суспільному та приватному житті лучан найбільше не зацікавлена. Одні й ті ж порушення, що тривають роками, не усуваються, а, навпаки, стимулюються.

Історія із нешанованим Романом - яскравий тому приклад. Нам вже відомі десятки шляхів та методів, яким чином можна незаконно та нелегально збагачуватися на людській біді і людських вадах. Що і роблять нечисті на руку ділки за потуранням міліції та судів.

На більшість повідомлень наших активістів у чергову частину про вчинення правопорушень біля заводу «Кромберг енд Шуберт» реакція прогнозована: «Під’їдьте в райвідділ та складіть заяву, бо в нас то немає пального, то автомобілі всі на виїздах». Зате на анонімний дзвінок про перебування невідомих біля прохідної заводу в комуфляжній формі реакція миттєва. Патруль тут як тут. Ще й письмові пояснення відбирають на місці про мету та причини перебування членів громадського формування з охорони громадського порядку.

Події, яка трапилася 15 травня 2015 року, на виконання офіційного звернення №3587 від 28.04.2015р. за підписом начальника Луцького РВ УМВС полковника міліції С. А. Тягунова з проханням «виділити членів ГФ з ОГП «Самооборона Волині» для створення спільних патрульних нарядів щодо забезпечення охорони громадського поряду, недопущення незаконної торгівлі спиртними напоями та вчинення інших правопорушень на прилеглій території до заводу «Кромберг енд Шуберт» о 05:50, 13:50 та 21:50» до райвідділу о 21:40 прибула одна із трьох груп ГФ «Самооборони», що заступила на чергування, у складі п’яти осіб. Райвідділ «для створення спільного патрульного наряду» виділив аж одного (!) працівника міліції.

Оперативна інформація: громадянин Левчук Роман Юрійович, керуючи автомобілем «Рено Кенго» жовтого кольору, д/н АС 1182 АЕ, підвіз на стоянку до заводу двом своїм співучасникам чотири великі пакети чорного кольору. Чоловіки перенесли їх поближче до паркану заводу та, ймовірно, підготувалися до незаконної діяльності з продажу алкоголю. Вони вже також неодноразово були помічені за цією справою.

Побачивши нас, відреклися від речей. Кожен пакет був попередньо оглянутий як підозрілий об’єкт, що залишений у місці масового скупчення людей. У міцних кульках виявили по упаковці пива «Чернігівське» по 20 пляшок, ємкістю 0,5 л в кожній. Знайдений та залишений напризволяще алкоголь завантажили в багажник чергового авто. Прийняли рішення в подальшому передати для реалізації та на виручені кошти, а це мінімум 800 гривень, придбати для потреб військових і тих же міліціонерів, що також відправляються в зону проведення АТО, харчі.

Як виявилося, у працівників райвідділу плани були інші. Нас зобов’язали надати їм на відповідальне зберігання речі, від яких відреклися «торгівці». Як згодом виявилося, знайшовся власник - Левчук Роман Юрійович - той самий, що вже упродовж кількох років продає нелегально у невстановлених місцях алкоголь, той, щодо якого склали десятки безрезультатних протоколів, витратили десятки годин роботи десятків працівників правоохоронної системи, перепсували десятки кілограмів паперу, той, на якого в грудні 2014 було за рішенням судді Луцького міськрайонного суду Калькової О. А. накладено максимальний штраф у розмірі 110 гривень та за систематичні порушення законодавства конфісковано предмети торгівлі, а саме пиво різних торгових марок.

Ще кілька цікавих фактів. Прохідна заводу «Кромберг енд Шуберт» та прилеглі території від райвідділу знаходяться в кількох сотнях метрів від Луцького РВ УМВС. У кількох десятках метрів від райвідділу роками працює «точка» з продажу розведеного спирту, - йдеться у повідомленні самооборонівця.

Інформаційне агентство Волинські Новини звернеться за офіційним коментарем до правоохоронних органів щодо ситуації, яка склалася поблизу німецького заводу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
дідо Показати IP 18 Травня 2015 19:03
Етиловий спирт є наркотичною речовиною, то чому ж проблема арештувати за збут наркотиків.
xx Показати IP 18 Травня 2015 22:42
апропріація самобороною вашого майна на потреби військових вже в майбутьному
911 Показати IP 18 Травня 2015 22:52
Тому Левчуку міліція дійсно нічого не може законом зробити. Після складання протокола матеріали направляються до суду, де пілся розгляду на останнього накладається штраф який Левчук не платить.
петро Показати IP 18 Травня 2015 23:58
споюе народ ...гад
Карп Показати IP 19 Травня 2015 01:54
Твгунов не тільки його кришує.
бандеровець Показати IP 19 Травня 2015 08:00
чуєте доблесна самооборона, ви на Варшавці буваєте? Скількі там точок продажу підакцизних т оварів іноземного виробництва завезених котрабандою? Причому торгують відкрито! Слабо порипатися і навести порядок?
ВІтя К до бандеровець Показати IP 19 Травня 2015 12:49
Нах це робити? Ті шоколадки, що комусь шкодять чи що?
Віктор Показати IP 19 Травня 2015 08:31
Це не міліція, а колядники - бідолахи полішуки одягнені у форму.
Аня Показати IP 19 Травня 2015 10:15
Ось так і живемо.Цей інакше назвати його не можна,як придурок споює народ,продає отруту,не платить податки, а йому нічого не можуть зробити.Дійсно має кришу добру, а іншого б давно в тюрягу заперли.Яка інвалідність-це просто сором. Горілку продавати має силяку,то на що він хворий хуба на голову. Зняти інвалідність-це просто жах. Нам самим теба йому так дати,щоб більше цим не займався.
хах Показати IP 19 Травня 2015 13:04
Не інваліда треба судити,а климчука клоуна і самооборону
& до хах Показати IP 19 Травня 2015 19:28
? при чому тут мертві?
знаю Показати IP 19 Травня 2015 20:04
Та та самооборона тільки може в гаражні кооперативи вночі заломлюватись і говорити всякий непристойний брєд поо рідних чи близьких.харктьфу
хах до знаю Показати IP 19 Травня 2015 20:18
Климчука Богдана-горохівського ч***яя

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus