USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Подарувати тепло військовим»: луцькі студенти виготовляли окопні свічки та ляльки-мотанки. Фото

19 Листопада 2022 15:24
Студенти Луцького національного технічного університету в арт-галереї у ЦУМі взяли участь в майстер-класі з виготовлення окопних свічок та ляльок-мотанок для військових, які нині захищають Україну на передовій. Таким чином з наближенням морозів вони хочуть подарувати частинку тепла воїнам, які сидять в окопах.

З першого дня повномасштабного нападу росії на Україну ЛНТУ одразу ж мобілізувався та створив координаційний штаб оперативного реагування, обравши відповідні напрями роботи. Щоразу з’являлися нові запити, проблеми, нюанси, і на все тут реагували, мобілізувавши усі сили, які можна. Зараз наступив момент, коли тепло потрохи відступає, тому в політесі вирішили організувати майстер-клас для студентів з виготовлення окопних свічок та ляльок-мотанок для військових.

Читати ще: Ті, хто наближає перемогу та допомагає робити смерть москалям: ангели добра з волонтерського центру луцького політеху. Репортаж
«Ми з вами тут лише трішки відчуваємо відсутність світла та тепла. А наші захисники відчувають це щосекунди. Сьогодні до нас прийшли дві надзвичайні жінки, які хочуть навчити нас нести світло та тепло для військових, виготовляючи окопні свічки та ляльки-мотанки. Роблячи це своїми руками, ми передамо своє тепло хлопцям з надією на перемогу і що вони якомога скоріше повернуться з війни», – зазначила працівниця ЛНТУ Ірина Бандура.
Потому студенти розділилися на дві групи: одні вчилися виготовляти окопні свічки, інші – робити ляльки-мотанки, які слугуватимуть оберегом для захисників. Навчившись це робити, студенти передадуть свої знання колегам.

Оксана Коба працює у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва. Ляльки-мотанки вона виготовляє вже протягом п’яти років. Навчилася їх робити, оскільки був запит від дітей на майстер-класи по їх виготовленню.

«Ляльки-мотанки є різними за призначенням. Основа у всіх одна, але матеріали обираємо відповідно до того, що ми хочемо донести. Починалося все з ляльки-мотанки із ниток – вона є найпростішою у виготовленні А потім ми вдосконалювалися. Сьогодні робимо ляльку-мотанку волонтерку з камуфляжною тканиною. Вона символізує волонтерську роботу та слугує подарунком для військових. Сподіваємося, що ляльки будуть оберігати хлопців, адже ми їх робили лише зі світлими думками», – розповіла майстриня.
Шістдесятирічна Ольга Гурська навчилася виготовляти окопні свічки, переглядаючи відео у YouTube. Нині ж свій досвід та знання у виготовлені передала студентам.

«У нас є волонтерська організація «Павутинка», де з перших днів війни дівчата плели сітки. Близько п’яти місяців тому я туди потрапила і мені також захотілося допомагати ЗСУ. З приходом холодів ми подумали та вирішили робити окопні свічки. Там умов не було, тому свічки я почала виготовляти у своїй двокімнатній квартирі, відкриваючи вікна. Перші свічки я робила, використовуючи віск з недопалків, які мені приносили люди з ОСББ «Набережна, 2». Коли ж віск закінчився, люди мені казали, що будуть давати гроші на парафін. Таким чином я вже зробила 90 свічок, але завдяки людям, які зібрали кошти маю матеріали ще на 10», – каже Ольга Гурська.
І майстрині, і студенти, які взяли участь в майстер-класі, сподіваються, що їхні подарунки хоч трішки зігріють українських захисників, які боронять нашу землю на передовій.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
пес Патрон Показати IP 19 Листопада 2022 22:21
а щодня сітки плести слабо? Мовчки і без піару

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus