USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Податківці звинуватили «Континіум» у несплаті податків на мільйони

3 Квітня 2016 12:12
Луцькі податківці звинуватили Континіум в ухилянні від сплати податків на мільйони гривень, - інформує УНІАН.

Волинські податківці заявляють, що підприємства ФПГ «Континіум» використовують декілька схем для ухиляння від сплати податків, а протягом року сплатили до бюджету податків 47 501,5 тис. грн., у той час коли сума відшкодованого ПДВ за 2015 рік склала 95 883,3 тис. грн.

Про це йдеться у листі Луцької об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Волинській області до голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці, копія якого є у розпорядженні УНІАН.

Окрім того, повідомлялося, що за ухиляння від сплати податків на суму майже 20 мільйонів гривень, кримінал загрожує службовим особам ПАТ "Ковельмолоко".

Як відомо, ПАТ "Ковельмолоко" входить до бізнес-інтересів депутата Верховної Ради України Степана Івахіва.

"Луцька ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області повідомляє Вас, щодо недобросовісної групи платників, які перебувають на обліку у нашій ДПІ та здійснюють свою діяльність на території Волинської області, а саме підприємств ФПГ «Континіум», за станом на 21.03.2015 року кількість яких складає понад 90 СГД, 55 з яких не декларують податок на прибуток за підсумками 2015 року (є збитковими або відображають нульові показники). При цьому, вказаною групою декларується і від'ємний баланс по податку на додану вартість", - йдеться у листі.

Фіскали наголошують, що підприємства ФПГ «Континіум» протягом 2015 року сплатили до бюджету податків 47 501,5 тис. грн. Разом з цим, сума відшкодованого ПДВ на рахунки платників податків підприємств, що належать до цієї ФПГ, за 2015 рік склала 95 883,3 тис. грн.

"Враховуючи зазначене, ця група підприємств не виконує бюджетоутворюючих функцій, та негативно впливає на загальні показники Волинської області по наповненню державного бюджету. Крім того, підприємства цієї групи регулярно використовують схеми «оптимізації» та «мінімізації» податкових зобов'язань", - наголосили фіскали.

Зокрема, з їхніх слів, підприємства мінімізують зобов'язання до сплати за рахунок здійснення операцій із придбання сільськогосподарської продукції для подальшого її експорту, проте ПДВ до бюджету по таких операціях не сплачувалось як постачальниками такої с/г продукції, так і підприємствами групи «Континіум».

"Слід зазначити, що при здійсненні вищевказаних операцій з придбання с/г продукції, не простежується її походження, а саме: у с/г постачальників відсутня необхідна кількість трудових, матеріальних, в т.ч. земельних ресурсів для вирощеної реалізованої продукції, крім того частина таких с/г постачальників відсутні за місцезнаходженням", - пояснюють одну зі схем фіскали.

Крім того, згідно з інформацією ДФС, підприємства "Континіума" серед інших використовують схему ухилення від сплати податків, за рахунок операцій по реалізації/придбанню торгових марок між підприємствами групи «Континіум» (пов'язаними особами), а саме шляхом безпідставного збільшення вартості торгових марок, що призводить до несплати податків, в наслідок нарощення витратної частини податкової звітності підприємств.

"В результаті вищевказаної фінансово-господарської діяльності ФПГ «Континіум» в регіональних органах ДФС складається негативна думка, щодо дотримання ними податкового законодавства, що в свою чергу псує добросовісність та ділову репутацію Волинського бізнесу в цілому. Луцька ОДПІ просить Вас врахувати вищевказані факти та посприяти в дотриманні вимог податкового законодавства та відповідній сплаті податків до державного та місцевого бюджету ФПГ «Континіум»", - йдеться у листі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Толік Показати IP 3 Квітня 2016 13:28
То ж не за один рік набігло а раніше чому не звертались
філолог Показати IP 3 Квітня 2016 15:14
Коли читаєш текст, то з перших же рядків втрачається інтерес до несплати податків, а до купи граматичних помилок. Їх у тексті - сотні. Це не документ, а наскальні знаки, і таке враження, що писали його інопланетяни. А виконавець Подойлов (підписаний знизу) - це хто? Киргиз, бурят, чи з Московії? Габруку не соромно підписувати таку ганчурку, бо він сам не грамотніший від виконавця.
Спостерігач до філолог Показати IP 3 Квітня 2016 20:55
Президент планує навчити державних службовців англійської мови, які не знають української!
Ivan Показати IP 3 Квітня 2016 16:27
Уявіть собі, ця структура давно підляга націоналізації.
Анонім Показати IP 3 Квітня 2016 16:59
Ці кошти могли бути спрямовані і на фінансування пту і на дороги та й на медицину
100 до Анонім Показати IP 3 Квітня 2016 17:28
В нашій пропитій краіні неможливо заплатити всі податки,бо ще будеш винен.Шо це за брєд вони пишуть,якщо там орієнтуються на захід-то ці всі їхні витягнуті за вуха норми...
Луцьк Показати IP 3 Квітня 2016 19:39
Це хабарник та брехуняка гирикович створюе проблему, а потiм вирiшуе. Нелюд скоро всi взнають хто ти е насправдi. Остання мр*зь, яка кровососить бiзнес. Навчись спочатку виконувати те що говориш, неп* трiб
Joker до Луцьк Показати IP 3 Квітня 2016 20:36
Та вони як ті гаішники,з них требують з самого верху і показники і бюджетоутворюючі штрафи робити. А ти купи 1стола і 2вилки і якраз хватить після всіх податків, щоб кефір вилкою їсти на ранок -обід і вечерю Це тільки елітні бюджетники ждуть,щоб подоїли якусь фірму, половину собі в карман,половину наверх,а решту в бюджет
Лучанин Показати IP 4 Квітня 2016 16:53
А хто сплачує податки в державі? Невже вирішили дальше продовжувати деребан між Коломойським та Континіумом із його власниками під виглядом притиску інтересів держави? Новий спосіб рейдерства

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus