USD 40.53 40.90
  • USD 40.53 40.90
  • EUR 40.65 40.95
  • PLN 10.20 10.35

Подав апеляцію: скандальний експосадовець Підгайцівської сільради затягує суд

3 Листопада 2023 12:22
Не хоче сідати у в’язницю. Скандальний експосадовець Підгайцівської сільради Георгій Штефанеса намагається уникнути покарання навіть після вироку суду. У квітні цього року його визнали винним у розтраті державних грошей і нападі на журналістку Людмилу Яворську. Йому присудили позбавлення волі на п’ять з половиною років. Також підсудного зобов’язали повернути сільраді понад пів мільйона гривень збитків.

Георгій Штефанеса своєї провини не визнав і подав апеляцію. Але на засідання, яке мало відбутися 1 листопада, не прийшов. Повідомив суду, що захворів, ідеться в сюжеті 12 каналу.

«Обвинувачений затягує справу як може. Ми бачили це на суді першої інстанції, коли він через одне засідання приносив довідки з лікарні чи змінював адвокатів. Це стандартні речі, якими маніпулюють люди, яким не вигідно, щоб швидше вступало в дію законне рішення суду. Сам обвинувачений апелює до того, що потрібно нібито повторно допитувати свідків, повторно розглядати всі ці матеріали. Але минуло вже майже три роки», – прокоментувала журналістка Людмила Яворська.

Цього разу подала апеляцію і прокуратура. Причиною стали розмиті формулювання у вироку для Штефанеси. Йдеться про посади, які йому буде заборонено обіймати в майбутньому.

«У цьому разі прокурори, звернувшись з апеляційною скаргою, оскаржують застосований до засудженого захід примусу. Наполягають на конкретизації. Які саме посади обіймати та на які види діяльності має бути йому заборона», – пояснила речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.
Читати ще: У приміщенні Підгайцівської сільради замість кабінету облаштували манікюрний салон. Відео

Георгія Штефанесу судили одразу за двома епізодами. Йдеться про привласнення, розтрату майна і заволодіння шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах та організацію злочинної групи (ч. 3 і 4 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ККУ), а також перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 ККУ).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 3 Листопада 2023 13:46
Подання апеляції то є законене право підсудного, але лише в демократичній державі. А тут бачимо журналісточку образили.... Яка може бути апеляція, правда ж? Він мусив сам себе покарати якось, бажано на смерть?
Клава Показати IP 4 Листопада 2023 03:32
такий і тюрму розтрясе..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus