USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Подорожчання проїзду: у Луцьку хочуть розробити нові приміські маршрути

15 Червня 2021 16:22
У Луцькій міськраді розроблять нові маршрути, щоб мешканці громади не переплачували за проїзд у приміських маршрутках.

Про це йшлося під час оперативної наради у міського голови Ігоря Поліщука.

Нагадаємо, з 1 червня на низці приміських маршрутів перевізники підвищили вартість проїзду. Це торкнулося і сіл, що були приєднані до Луцької громади.

Як зазначив Ігор Поліщук, таке підвищення вартості проїзду не залежить від міськради, але громада має забезпечити своїх мешканців нормальною роботою громадського транспорту.

Читати ще: Чи може Луцька міська рада вплинути на перевізників, які підняли тариф на приміських маршрутах

Тож він дав доручення начальнику управління транспорту і зв’язку міськради Володимиру Степанову до кінця місяця подати пропозиції за новими маршрутами, які будуть забезпечувати мешканців громад, що приєдналися, нормальним транспортним сполученням.

«Те підвищення вартості, яке відбулося, – абсолютно неадекватне. Ми розуміємо, що проїзд із громади, яка знаходиться за 10-15 км від Луцька й де автобус везе людей з точки А в точку Б та не поповнюється пасажирами, не може коштувати як по місту. Але він і не може коштувати так, як зараз у приміських маршрутках», - зазначив він.

Зокрема, йдеться про маршрути № 377 Луцьк – Клепачів, № 149а Луцьк – Озерце, № 149а Луцьк – Озерце (через Кульчин), № 104 Кульчин – Луцьк, № 107 Ківерці – Луцьк, № 294 Луцьк – Липляни, № 427 Луцьк – Озденіж, № 224 Луцьк – Рокині, № 182а Луцьк (залізничний вокзал) – Заболотці, Луцьк – Липне, № 181 Луцьк – Богушівка, № 161 Луцьк – Ботин, № 227 Боголюби – Луцьк, № 182 Луцьк – Заболотці.

Раніше в міській раді інформували, що шукатимуть підстави для розірвання договорів і зверталися з цим проханням до облдержадміністрації, яка й заключала договір на перевезення за цими маршрутами ще до об’єднання громад.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
луцьк Показати IP 15 Червня 2021 18:27
Ви в своїх (міських ) маршрутках порядок наведіть! Після 21-00 неможливо доїхати в район ЛПЗ: ні 10, ні 11, ні 23. ні 28 вже не їдуть - іїх і в розкладі ( сіті - кард) немає. То це такий порядок? Для кого краще???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus