USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Подробиці побиття громадських активістів у Луцьку

19 Лютого 2016 12:35
Учора, 18 лютого о 20:10 до чергової частини Луцького відділу поліції надійшло повідомлення від 27-річної мешканки Луцька про те, що в під’їзді будинку на вулиці Потебні за місцем проживання, невідомі особи побили її чоловіка. 36-річного потерпілого госпіталізували в нейрохірургію Луцької міської клінічної лікарні. В нього діагностували закриту черепно-мозкову травма, струс головного мозку, розсічення частини голови. Постраждалий є активістом «Самооборони Волині» й очолює місцевий осередок однієї з політичних партій Сергій Чуріков.

Про це повідомили у Секторі комунікацій ГУ Нацполіції у Волинській області.

На місце події одразу ж виїхали керівник волинської поліції Петро Шпига, його заступник, начальник слідчого управління Анатолій Петрушин, начальник Луцького відділу поліції Ігор Муковоз, слідчо-оперативні групи головного управління та Луцького відділу поліції.
Поліцейські з’ясували, що близько 20 години троє осіб, в під’їзді будинку за місцем проживання постраждалого, умисно нанесли йому декілька ударів по голові. Ймовірно, що використовували кастет.
Нападники також пошкодили автомобіль «SsangYong» активіста.
Процес розслідування взяв під особистий контроль керівник волинської поліції Петро Шпига.
З його слів, правоохоронці відпрацьовують усі версії причин цього інциденту в тому числі, пов’язанні з громадською діяльністю постраждалого.
«Зокрема, не відкидаємо спробу залякування потерпілого у зв’язку з його громадською діяльністю. На місці злочину поліцейські знайшли ключі від автомобіля, який може належати одному з ймовірних учасників нападу. Знайдено також автомобіль марки «Мерседес». Встановлено особу його власника та доставлено громадянина в Луцький відділ поліції для проведення слідчих дій», - повідомив керівник волинської поліції Петро Шпига.
Постраждалий не є членом комісії з переатестації працівників управління Національної поліції в області. Відомості про вказаний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого частино 4 статті 296 Кримінального Кодексу України (хуліганство із застосуванням холодної зброї, або іншого предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень). Вона передбачаєпозбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
Цього ж вечора, близько 20 години на вулиці Шевченка в Луцьку, поблизу спорткомплексу, двоє невідомих чоловіків напали на 32-річного активіста громадської організації «Самооборона Волині», помічника одного із народних депутатів України Богдана Климчука. Про інцидент поліцію повідомив сам постраждалий. Він розповів, що нападники ззаду вдарили його кулаком в голову. Тілесних ушкоджень під час нападу завдано не було, за допомогою до медиків потерпілий не звертався.
Керівник волинської поліції Петро Шпига особисто зустрівся з постраждалим.

Слідчий Луцького відділу поліції відомості за фактом злочину вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб). Вона передбачає покарання – позбавлення волі до 4 років.

Постраждалого, з 17 лютого включили до складу атестаційної комісії, яка оцінює професійні та особисті якості працівників волинської поліції.

«Ми не відкидаємо серед мотивів нападу на громадського активіста його діяльність, пов’язану з включенням до складу атестаційних комісій. Розглядаємо всі версії. Проводимо необхідні заходи, спрямованні на встановлення та затримання осіб причетних до скоєння кримінального правопорушення», - зазначив Петро Шпига.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 39
Анонім Показати IP 19 Лютого 2016 12:53
Все начальство виїхало.Дивина і стидоба.Дивно,що Аваков не приїхав.До простої людини інколи і опергрупа не спішить.А тут і поліція,і медики.Бракувало голови облздороввідділу.
ЕКСПЕРТ до Анонім Показати IP 19 Лютого 2016 13:56
Ви що смішні.."це по вашому місце злочину"!!!!?????Особливо те що на Шевченка!!!????Де били де сліди Де пошкодження на тілі 1 2 ....Навіть не екмперт скаже що так як зображео сліди крові на рубашці навіть спеціально розливаюси з 1 раз невийде такий "малюнок")))))Шпига я розумію що свої шавок треба покривати але не позорте зхоч експертів криміналістів.....Бо у Вас і так репутаціяї давно немає нема що втрачати...А де рубашка Климчука!!???Чи він пошкодував рубашку для експеременту!!??)))
КРИМІНАЛІСТ до Анонім Показати IP 19 Лютого 2016 14:30
НЕ СМІШІТЬ ЛЮДЕЙ))))Та щоб такий "слід корві" залишити на рубашці розливати краску треба разів зо 5 і то не факт що вийде!!!))))))На фото автомобіль Санг Йонг а ключі від Мерседеса(ух неувязочка)!!??)))Кілька ударів по голові кастетом!!!????)))Та ви знаєте що таке кастет і які він завдає травми..))))Окрім того висновок(заключення)медиків має бути 1,2 степіть тяжкості тілесних пошкоджень,а не набір слів..Окрім того кров на одязі і коврику зовсім різні і щей свіжість(час)крові зовсім різні...А хто знайшов сліди в якому напрямку втікали"злочинці"(хто бачив)!!????)))А про місце злочину Климчука просто смішно)))Сам заявив Сам себе побив Сам собі зробив Піар))))))А ще було "кілька нападників" які всі разом прибігли щоб його 1 раз ударити!!???))))Хуліганство-це грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом...Деж Шпига з климчуком в "кулаці" це все знайшов!!!??)))))
криміналісту до КРИМІНАЛІСТ Показати IP 19 Лютого 2016 15:33
читай уважніше перш ніж петиції писати, ключі від мерседеса знайшли на місці події, вони ймовірно належать одному з нападників. І звідки висновок, що кров на килимку і сорочці різні? Ти експертизу по фото вмієш проводити? Кров на сорочці ввібралась в тканину, а на килимку ні; фото з килимка могли зробити відразу після приїзду сог, а з сорочки пізніше, коли її вилучили в потерпілого як речовий доказ. Якщо ти дійсно експерт-криміналіст, то звільнись і не ганьби професію.
Уважний до криміналісту Показати IP 19 Лютого 2016 15:50
"Умнік", перш ніж писати херню, хоч почитай шо пишуть в статті.
КПИМІНАЛІСТ до криміналісту Показати IP 19 Лютого 2016 16:19
за ключ дійсно недочитав..але тоді де план перехоплення Мередеса.....Чи всі завжди в кармані мають 2 ключів...Якщо були на авто ..значить авто ймовірно немісцеве і відїхати без ключів воно немогли ну добрих год 5-6 від місця злочину мінімальний час на виготовлення дублікату такого ключа ....А щодо крові...ну звісно Активісту дали кастетом по голові він стік кровю але не здався і вирішив "наваляти" хуліганам да так що носи їм порозбивав а ті стояли на місці щоб кров скапала на коврик!!??Чи нападники вирішили друг друга побити!!??Чи десь зазначено що ативіст самозахищався!!????А рубашку могли і на місці злочину вилучати....і яке тоді пояснення по крові....А якщо взяти ймовірно то ймовірних варіантів ще можна безліч намалювати однак не засуджуй когось неволодіючи інформацією...Чи може це твої фото!!???)))))
криміналісту до КПИМІНАЛІСТ Показати IP 19 Лютого 2016 16:52
це всього лише стаття в змі, я роблю судження на основі цієї статті. Ти бачив протокол огляду місця події чи протокол допиту свідків що п**диш? Чи може тобі в інтернет мають злити всю оперативну інформацію про план перехоплення та інші деталі, які є таємницею слідства?
Сергій рижков до КПИМІНАЛІСТ Показати IP 19 Лютого 2016 23:00
Нащо перехоплювати . Ми его знайшли, через дві години.
Рижков Сергій до КРИМІНАЛІСТ Показати IP 19 Лютого 2016 22:58
Криминаліст .... Редиска ти . Ключі це того хто бив . І єго знайшли. І все він росповість.
Хочу Бути в Алкомайд до Анонім Показати IP 19 Лютого 2016 15:41
коментар було видалено
Закон один до Анонім Показати IP 19 Лютого 2016 17:16
Напевно тепер на кожен випадок хуліганських дій по області буде виїжджати слідчо-оперативна група в складі начальника поліції області - генерала,його заступника-полковник та начальника одного з місцевих відділів поліції районів - полковників? Ні? А чому ж тоді така вибірковість? Чим ці "активісти" кращі за сотні інших українців, які щодня потерпають від порушень закону і не удостоюються персональної уваги та контролю найвищого поліцейського керівництва? Це не корупція? Тобто надання незаконних переваг одним громадянам попри інших?
АС Показати IP 19 Лютого 2016 13:22
не вбили? напевно самі інсценіровку зробили актори бездельніки нічого толкоіого в Луцьку не зробили губошльопи
Полювання/ Показати IP 19 Лютого 2016 13:44
Пошла охота на людей, идет охота!
Мозок Показати IP 19 Лютого 2016 14:01
Струс чого? А він там є?
Знаю за що...))) Показати IP 19 Лютого 2016 14:16
коментар було видалено
перець Показати IP 19 Лютого 2016 14:26
А мене цікавить одне - під час атестації всіх направляють на поліграф, а чи пройшли поліграф самі члени цих комісій? Тобто, а судді хто? Ми бачимо певні прізвища, особи, їх називають громадськими активістами, але мені здається, в першу чергу для об"єктивності, треба перевірити на чесність саму комісію, цікавлять питання: чи давали вони хабарі чи брали вони хабарі чи вирішували питання в обхід закону чи лобіюють чиїсь інтереси під час роботи атестаційної комісії і для прозорості дані поліграфа розмістити в вільному доступі у інтернеті, з коментарями поліграфолога, тоді ми побачимо, хто є хто. а так - це звичайний фарс під прикриттям громадських організацій.
ху із ху Показати IP 19 Лютого 2016 14:26
А мови скільки було : члени атестаційної комісії!!!! А насправді - ху% на свадьбі вони!!! Навіщо звіздіти, що мають відношення до комісій???? Два непотріби суспільства, ледарі та нероби. Не має тут ніякої політики, яку ці к**оми хочуть показати, на хвіст їм наступили, бо в тролейбусі місце ніхто не уступав. Проста показуха і піар.
Хах до ху із ху Показати IP 19 Лютого 2016 20:50
Мало дали цьому чм*рдяю климчуку.гн*ла піариться і бабло збиває
Рижков сергій до ху із ху Показати IP 19 Лютого 2016 23:01
Нехороша ви людина.
Брєд Показати IP 19 Лютого 2016 14:48
Знаючи, як журналісти вміють писати свої статті з власними домислами та баченнями, часто необ'єктивно, то давайте не будемо поспішних висновків писати, прочитавши цю статтю! А щодо атестаційних комісій, погоджуюсь, що не всі є об'єктивними, бо в деяких теж "рило в пушку"...
до йух із йух до Брєд Показати IP 19 Лютого 2016 15:53
Цікава думка, мені от цікаво, а скільки ти особисто завіз на передову допомогу атошникам ,чи скільки перефасував одягу чи провіанту?? То давай тобі голову проб"ю, попіаришся!
-Волинські патріоти Показати IP 19 Лютого 2016 16:04
Муковоз щось буде розслідувати ?!!! - Ця банда виїхала не розслідувати злочин проти активістів, а "замітати" сліди !
Я Показати IP 19 Лютого 2016 16:17
Пояснюю, що правда в очі рубить. Піар , штука класна. Чужа жінка тоже не погана!
Семен Показати IP 19 Лютого 2016 17:03
Просто так, ніхто нічого не робить!!!!! Зараз куди не плюнь, попадеш в якогось активіста... Одні діячі громадські, активісти, самооборонівці, самоостаканівці, самозадоволенці... А працювати не має кому!!!!! Ніхто не хоче працювати, всі кричать , вимагають, шукають, викривають......... Не має порядку!!!!!!!!
Рижков сергій до Семен Показати IP 19 Лютого 2016 23:03
Семен... Дякую що працюєте за нас. І дітям моїм не треба від Вас вже грошей. Нема куди дівати
Сергій Показати IP 19 Лютого 2016 17:54
Мало дали!!! Як би я йшов мимо, той ще добавив!!!
Сергій Рижков до Сергій Показати IP 19 Лютого 2016 23:05
Напішіть свій телефон . Надам Вам можливість ,, додати,,
докази Показати IP 19 Лютого 2016 18:32
так розумію, таємниця слідства і речові докази, то для журналістів тільки слова і фотографії. Стаття 387. Розголошення даних досудового слідства або дізнання
Вова Показати IP 19 Лютого 2016 19:05
А чи правда, що члени атестаційної комісії отримують зарплату 15 євро в годину???
Рижков Сергій до Вова Показати IP 19 Лютого 2016 23:06
Ми ж американо бендерівці . 15 доларів!!!)))))
Вова до Рижков Сергій Показати IP 20 Лютого 2016 12:51
Так дайте відповідь-правда чи ні??? Комісія працює на платній основі чи на громадських засадах?
комісія до Вова Показати IP 20 Лютого 2016 16:44
1000 баксів з носа, хто не дав - той не пройшов.
Анонім до комісія Показати IP 21 Лютого 2016 17:37
кожно "члєнові" по штуцеру....тобіш виходить 5 тисяч
дід Показати IP 19 Лютого 2016 22:26
активістів розплодилось як гамна.поки цю погань менти не перелуплять толку не буде.
Рижков сергій до дід Показати IP 19 Лютого 2016 23:06
Ідіть на пенсію.
Андрій до Рижков сергій Показати IP 29 Лютого 2016 18:33
Де взяв бабло на сангйонга і нову квартиру біля там таму? На курках заробив? Чи Ляпін трохи дав?
Андрій Показати IP 21 Лютого 2016 16:17
Все банально і просто Сірьожа Чуріков піз....и відгріб за те, що до чужої жінки ходив, і правильно дали, мало навіть, щоб більше повадно небуло. А Кламчук " баба" навіть в такій ситуації вирішив попіаритись,:" мене побили", якщоб хотіли то б побили...
Андрій Показати IP 29 Лютого 2016 18:32
Дармоїди, гнити ту самооборону парубія тих уродів продажних всі під фронт змін кулі в лоб лягли, звонять до ляпіна і до парубія і все рішають, *** **** ***
Антон Показати IP 1 Березня 2016 08:35
Самооборона піднялася на баблі зараз, от і лізти кругом почали, про війну вже тихенько забувають...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus