USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Покликання від Бога: у Луцьку відзначили найкращих медсестер

10 Травня 2018 14:55
До Міжнародного дня медичної сестри, який відзначається 12 травня, в обласному центрі Волині влаштували концерт, аби відзначити найкращих представників цієї професії.

Урочистості з нагоди свята відбулися 10 травня у Волинському академічному обласному театрі ляльок.

За ініціативи Міністерства охорони здоров’я та Асоціації медичних сестер України впродовж 21 року 12 травня відзначають медичних сестер всієї України. Щодня медичні сестри демонструють свою фахову майстерність, гуманізм та відданість професії.

Урочистості розпочалися зі зворушливого монологу про служіння медсестри, а також танцю дівчат у білих сукенках. Опісля цього присутні хвилиною мовчання згадали жителя Нововолинська Олега Пушкарука, який 9 травня загинув на сході, та двох братиків Олександра та Богдана, які, на жаль, не вижили у пожежі.
У вітальному слові голова Волинської ОДА Олександр Савченко розповів, що зранку повернувся з Володимира-Волинського, де мав честь бути на зустрічі з Патріархом Київським Філаретом, однак він відпросився з прийому, аби потрапити на цей захід. Та додав, що Філарет, своєю чергою, благословив його та передав вітання медичним сестрам, сказавши, що буде молитися за них.

«Як і кожна людина я також бував у лікарні. Кажу щиро, що як тільки приходиш на цей звіт, то зазвичай перші руки – це руки медсестри, адже я народився у час, коли лікарів у селах ще не було. Моя донька виросла, дякуючи порадам медичної сестри, не лікаря – ми їй телефонували і вона казала, що нам робити. Медична сестра – це або духовне визнання всередині себе, що ти відданий людям, або цього немає. Мені в житті не зустрічалися медичні сестри, яким я дав зауваження», - зазначив Олександр Савченко. Та побажав представникам цієї професії, аби у них завжди були щасливі очі, а також здоров’я та миру.
Своєю чергою, заступник голови облради Роман Карпюк передав медичним сестрам вітання від усього депутатського корпусу та голови обласної ради Ігоря Палиці.

«Мені дуже приємно сьогодні вітати вас, але я дуже хвилююся, оскільки моя мама теж працювала медсестрою. З дитинства я бачив цю нелегку працю, вдома у нас ніколи не закривалися двері. Я не пригадую, щоб мама хоч раз спала цілу ніч. Я був у лікарні і бачив, з якою добротою ви відноситесь до кожного пацієнта і вкладаєте в неї душу. Ви завжди допоможете людям відчути себе краще. Бажаю вам здоров’я та успіхів», - привітав медичних сестер Роман Карп’юк.
Долучився до вітань і виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, який додав, що його мама також була медсестрою і він пам’ятає її сльози, коли хтось з пацієнтів помирав.

«Сьогодні свято тих людей, які вміють співчувати, які вміють допомагати переносити біль. Це ви постійно контактуєте з хворим та робите все для того, аби пацієнти відчували турботу у лікувальному закладі. На мою думку, несправедливо, коли не віддають належне тим, хто робить все, аби хворі виздоровіли та втратили статус хворого», - зазначив Григорій Пустовіт та подякував медичним сестрам за важку щоденну працю.
Варто зазначити, що впродовж свята медичні сестри не втомлювалися отримувати відзнаки та нагороди як від представників влади, так від духовенства.
Продовжилося дійство святковим концертом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Сем Показати IP 10 Травня 2018 14:59
Таки медсестри чи пенсіонери?
коля Показати IP 10 Травня 2018 15:01
ото вже дадуть сьогодні.
Мирон Показати IP 10 Травня 2018 15:07
Ужас, де молодь, одні старі надоїлі лиця, де ж така стара може укола добре дати, кругом старі п*рдуни, на пенсію не випреш.
Надія Миколаївна до Мирон Показати IP 10 Травня 2018 16:15
З такою зарплатою як у них ,-добре що є ще старі медсестри ...??? Для прикладу : -продавчиня (офіціантка) 2-рази більше отримує платню з освітою в 6-місяців !!! Слава Україні і досягненням МАЙДАНУ ...!!!
Читач Показати IP 10 Травня 2018 16:16
Молодь працювати за таку платню не спішить.
Професіоналізм Показати IP 10 Травня 2018 17:13
Преважна більшість медсестер такого віку досвідчені . давно вже навчені , вони вміють робити те , що зараз молоді лікарі не можуть, вже не говоримо про професійну етику, психологічний підхід до хворих ,хороші психологи, відповідальні , старанні .Бачила в роботі сьогодні таку молоду ....рівень плінтуса у всьому , головне з села вирвалася
Алла Показати IP 10 Травня 2018 21:05
Танцюють студентки Луцького базового медичного коледжу. Вони - майбутні медичні сестри!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus