USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Поки на сході «тиша», на Рівненському полігоні - масштабні навчання

6 Листопада 2015 09:57
На Рівненському загальновійськовому полігоні, де перебувають і волиняни, відбувся комплекс практичних занять із тактичної, технічної, медичної підготовок та водіння, в яких взяли участь військовослужбовці служби за контрактом, призвані до лав Збройних Сил України за мобілізацією та на строкову службу.

Під час водіння екіпажі бойових машин тренувалися у керувати БТРами, а десант броньованих машин спостерігав за маршрутом висування, відпрацював алгоритм дій, злагодженість під час протидії засідкам диверсійно-розвідувальних груп противника. Завданням командира відділення було навчитися швидко приймати рішення в екстремальних ситуаціях, - в умовах обстрілів та необхідності надання першої медичної допомоги підлеглим, які умовно поранені та потребують негайної евакуації із поля бою.

- Ми аналізуємо помилки АТО, - зазначив заступник командира батальйону охорони та обслуговування підполковник Петро Романюк.

З його слів, коли на початку участі в бойових діях зв’язку з колонами практично не було, а вогневої підтримки підрозділів під час переміщення, або не було взагалі, або здійснювалась за умов відсутності точних координат місцезнаходження противника, який атакує. Зараз все інакше, - переконує офіцер.

- І поки на сході України «тиша» тут, на західній Україні не вщухає навчання зі стрільбою, водінням, удосконаленням навичок порятунку пораненого товариша, і решти азів військової науки виживання, - зауважив офіцер.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus