USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Поліція Норвегії розслідує стрілянину в мечеті біля Осло як теракт

12 Серпня 2019 09:53
Поліція Норвегії кваліфікувала вчинену вчора стрілянину в мечеті у містечку Берум поблизу Осло як «спробу теракту». Про це повідомляє Deutsche Welle.

Чоловік зайшов у мечеть у містечку Берум поблизу Осло і почав стріляти. Нападник поранив одну людину, згодом його збив з ніг один з відвідувачів мечеті та заарештувала поліція.

Імам мечеті розповів, що в момент нападу в ній були троє людей. За його словами, нападником був молодий білий чоловік, одягнений в чорний одяг, у шоломі та бронежилеті.

У поліції заявили, що нападник діяв самостійно. Правоохоронці підтвердили, що йдеться про молодого чоловіка норвезького походження, який живе у передмісті.

«Розслідування показало, що нападник має праві екстремістські погляди», – сказав речник поліції Осло.

Він додав, що підозрюваний вже був відомий поліції, але його не можна було охарактеризувати як особу, яка має «кримінальну історію».

Чоловіка взяли під варту, йому висунули підозри у вбивстві та замаху на вбивство.

Після стрілянини поліція провела обшуки у будинку в Берумі. Під час них правоохоронці знайшли тіло молодої жінки, пов’язаної з підозрюваним. Слідчі вважають її смерть підозрілою та припускають, що її було вбито.

Як повідомлялося, 10 серпня у передмісті Осло чоловік влаштував стрілянину в мечеті, поранень зазнала одна особа.

Стрілець в ісламському центрі Аль-Нур неподалік столиці Норвегії був затриманий, спільників у нього не було. У стрільця були дві рушниці, схожих на дробовик і пістолет. Він пробив скляні двері і вистрілив. Внаслідок стрілянини постраждав 75-річний чоловік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus