USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В Україні могли поширювати книгу екстреміста, який влаштував стрілянину в мечеті

23 Серпня 2019 22:50
Попередити розповсюдження в Україні расистського маніфесту новозеландського терориста Брентона Тарранта закликала посол Нової Зеландії Мері Терстон.

Таррант у березні влаштував стрілянину у мечетях міста Крайстчерч та вбив десятки людей, повідомляє «Громадське».

Раніше з’явилась інформація про те, що в Україні через месенджери розповсюджують друковану версію маніфесту.

«Українська сторона із занепокоєнням сприймає появу інформації про розповсюдженню в Україні подібних матеріалів. Переконані, в українському суспільстві не повинно бути місця расизму, неонацизму та релігійній ненависті», – зазначили в МЗС.

У відомстві вже звернулися до МВС та СБУ з проханням підтвердити або спростувати факт розповсюдження друкованих перекладів тексту Тарранта.

14 серпня активісти Bellingcat оприлюднили розслідування про те, як переклади маніфеста Тарранта розповсюджують в Україні і Росії.

В Україні книжку почав продавати адміністратор одного з україномовних Telegram-каналів із близько тисячею підписників. Він знайшов видавця, який згодився надрукувати маніфест, та опублікував фото першого накладу. Копії рукописа розповсюджувались за ціною у 100 грн.

Нагадаємо, 15 березня в новозеландському місті Крайстчерч 28-річний австралієць Брентон Таррант разом зі спільниками увійшов у дві місцеві мечеті та розстріляв десятки парафіян. Прем’єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн зазначила, що затримані дотримувалися екстремістських поглядів, але не потрапляли в поле зору поліції. Після нападу затримали чотирьох осіб – трьох чоловіків і одну жінку. Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон підтвердив, що один з підозрюваних у причетності до стрілянини в двох мечетях в Новій Зеландії є громадянином Австралії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ха ха ха Показати IP 24 Серпня 2019 13:42
Може він захоче заборонити символіку полку Азов?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus