USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поліція затримала координатора «бурштинової мафії» на Рівненщині

5 Липня 2016 09:11
Правоохоронці затримали у Києві кримінального авторитета на прізвисько «Ушатий», який контролював видобуток бурштину на Рівненщині.

Про це повідомив начальник кримінальної поліції України Вадим Троян, - передає прес-служба МВС.

«Він є основним координатором і керівником кримінальної структури, до складу якої входили близько 20 осіб. Вони об’їжджали райони Рівненщини, розподіляли територію і збирали гроші», – зазначив Троян.

У відомстві зазначили, що разом з «Ушатим» затримали близько 20 осіб, які причетні до нелегального видобутку бурштину на Рівненщині.

Начальник кримінальної поліції додав, що вони розподіляли території між нелегальними копачами бурштину, збирали з копачів гроші та передавали організаторам незаконного бізнесу.

Як повідомллялося, вчора на Рівненщині у справі по незаконному видобутку бурштину затримали п'ятеро осіб. Очолював злочинну групу заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик.

Нагадаємо, проблема незаконного видобутку бурштину актуальна і для Волинської області. Тому, як один із варіантів вирішення бурштинових проблем, в області створили підприємство «Волиньприродресурс». Так, під час сесії Волинської облради 19 травня депутати проголосували за пропозицію надати 51 тисячу гектарів надр у користування комунальному підприємству «Волиньприродресурс», що працюватиме на умовах спільної діяльності, розподілу прибутку або ресурсів, і, зокрема, контролюватиме видобуток інвесторами. Відтак, з тих коштів, які будуть заходити на комунальне підприємство, 25% має йти на користь села, 25% в районний бюджет і 50% - в обласний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus