USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

Поліції видали нову інструкцію з оформлення ДТП

7 Червня 2018 10:07
Влада ухвалила законопроект, який уточнює правила внесення інформації про правопорушення.

Уточнення торкнулися кількох пунктів і внесені наказом МВС від 13 квітня 2018 року № 318, який набуде чинності з дня опублікування, повідомляє Юрліга.

Тепер поліція дозволяє учасникам робити фото схеми місця події ДТП, а раніше копія або фото з місця події надавалася за письмовою заявою.

Протокол більше не потребує підписи двох свідків. А у разі відмови особи, яка притягається до відповідальності, від підписання протоколу про адміністративні правопорушення в ньому робиться відповідний запис.

Також матеріали з фото та відео зйомки місця події тепер зберігаються у відділенні поліції не три, а всього один місяць в очікуванні оскарження рішення суду. Матеріали ж зберігають у підрозділах поліції за місцем ухвалення рішення протягом трьох років з дня накладення адміністративного стягнення. Після закінчення цього терміну вони підлягають знищенню комісією в складі не менше трьох осіб, яких визначить керівник.

Врегульовано порядок внесення в систему автоматизованого обліку інформації про правопорушення підрозділами адміністративної практики. Така інформація вноситься протягом трьох днів з дати отримання матеріалів, а інформація по матеріалах про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 130 КУоАП (керування ТЗ в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції), - протягом одного дня. У десятиденний термін з дати отримання матеріалів така інформація направляється до органів (посадових осіб), яким надано право накладати адміністративне стягнення.

Нагадаємо, що нещодавно влада визначилися зі ставками податків за реєстрацію автомобілів на єврономерах. Сума залежатиме від об'єму двигуна та віку автомобіля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 7 Червня 2018 19:53
поліція і так зловживає правом водія робити свої зауваження в протоколі. протокол просто не дають в руки, а потім пишуть, що від підпису відмовився. тільки раніше їм треба було свідків шукати, а тепер по-барабану. головне документи взяти в руки. ДАЛІ - НІКОМУ НІЧОГО НЕ ДОКАЖЕШ. БЕЗ ВІДЕОЗАПИСУ З ПОЛІЦІЄЮ ВЗАГАЛІ СПІЛКУВАТИСЬ НЕБЕЗПЕЧНО. ПРИШИЮТЬ ЩО ХОЧЕШ. СТАЛІНСЬКІ ЧАСИ ПОВЕРТАЮТЬСЯ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus