USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Польова кухня на Оконських джерелах – заради армії

21 Січня 2015 17:07
19 січня в свято Водохреща на Оконських джерелах влаштували польову кухню, аби зібрати кошти для бійців на Сході.

Ще зранку до церемонії освячення води на невеличкому майданчику поряд з Оконськими джерелами з’явилися казанки, мангали, столи й дрова та закипіла робота. Це громадська організація «Фундація розвитку громад» разом зі своїми однодумцями вирішили зібратися, влаштувати для жителів Маневицького району польову кухню, аби зібрати коштів на потреби бійців.



«Ми не випадково обрали Маневицький район. У Луцьку дуже часто ми та інші волонтери проводимо різні акції в підтримку військових. Люди долучаються, допомагають, спілкуються із волонтерами та добре проінформовані про потреби бійців. В області, в селах ситуація трохи інша. Люди хочуть та можуть допомагати, але не знають як і чим. Тож ми вирішили дати людям цю можливість» - розказує координоторка соціальних проектів ГО «Фундація розвитку громад» Любов Казмірчук.



Вже за дві години на мешканців Маневицького району очікували найсмачніші страви польової кухні: куліш, запашні смажені крильця, гарячий бульйон, млинці з м’ясом та сиром, сирники, бутерброди, чай та глінтвейн.



На страви із свого меню волонтери не встановлювали якісь фіксовані ціни. Люди просто кидали кошти в скриньки та замовляли те, що їм більш до вподоби.



«Спочатку люди не знали, як реагувати. Кидали кошти та брали собі лише гарячий чай. Приходилося вмовляти людей замовляти щось інше. Згодом за млинчиками, крильцями, глінтвейном створилася черга. Ми продали 40 літрів кулішу» - говорить Любов Казмірчук.

Директор загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Гораймівка Маневицького району Волинської області Микола Давидюк, що долучився до організації заходу, зазначив, що найголовніше те, що волонтерам вдалося створити позитивну атмосферу серед людей та об’єднати їх заради однієї мети. Волонтери інформували людей, що саме потребують бійці на Сході зараз, як, де та яким чином їм можна допомогти.

Тож, майже за 5 годин благодійної акції зібрали 4560 гривень. Ці кошти будуть витрачені на потреби волинських бійців на Сході.

До слова, на свято Старого Нового року в Луцьку варили куліш, аби допомогти армії. Так, під час благодійної акції «Скуштуй куліш-підтримай армію», ініційовану ГО «Автомайдан України», вдалося зібрати 6 тисяч 637 гривень.

Нагадаємо, що зараз бійці найбільш потребують теплого одягу та взуття, оптичних приладів,

коліматорних прицілів, маскувальних сіток та халатів, медикаментів (знеболювальні, кровоспинні, протишокові препарати, антибіотики, матеріали для перев’язок, вітаміни, противірусні препарати та засоби від застуди), чаю, кави, горіхів, супових наборів із сухих овочів та іншого.

Принести речі та отримати додаткову інформацію можна за адресою: місто Луцьк, вулиця Шопена, 11 (Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки, 2-ий поверх).

Телефонуйте: 0673328802; 0673323040. Самостійно перераховувати кошти можна на картковий р/р № 26009055504051

ПАТ «КБ ПРИВАТБАНК», м. Луцьк, МФО 303440, ЄДРПОУ 37707135. Усі зібрані кошти будуть витрачені на потреби волинських військових на Сході.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus