USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Скільки козацький куліш у Луцьку зібрав коштів для військових

16 Січня 2015 17:42
Традиційним козацьким кулішем змогли посмакувати лучани на свято Старого Нового року. Смачну та поживну страву за старовинною рецептурою приготували луцькі активісти із ГО «Автомайдан України». Разом із тим, активісти збирали гроші на підтримку української армії.

Так, під час благодійної акції «Скуштуй куліш-підтримай армію», ініційовану ГО «Автомайдан України», вдалося зібрати 6 тисяч 637 гривень.
Нагадаємо, смакотою в українському стилі автомайданівці частували усіх охочих. Натомість лучани кидали кошти у спеціальну скриньку. Фіксованої «такси» активісти не ставили – кожен давав стільки коштів, скільки вважав за потрібне. Усі виручені від заходу гроші обіцяють передати на допомогу українській армії – тим, хто уже захищає цілісність країни на сході та тим, кого тільки мобілізують під час четвертої хвилі.
Зі слів одного із ініціаторів акції, автомайданівця Сергія Кушніра, активісти зовсім не думали про те, яку суму назбирають, адже одне із головних завдань акції – закликати лучан не бути байдужими та не забувати про те, що там на сході – фронт, а тут – тил для армії.

«Ми повинні розуміти, що забезпечуємо бійців всім необхідним. Вже майже рік влада не бере на себе відповідальність. Можливо, подібні заходи ще будуть. Але поки що ми це не обговорювали», - наголосив він.
Разом із тим, активістка «Автомайдану» Людмила Філюк зазначила, що подібні заходи - потрібні й надзвичайно цікаві: «Дуже багато знайомих питали, чи плануємо ми робити щось подібне. Я сказала, що наразі не знаю. Але якщо люди цікавляться, то думаю, що варто», - каже вона.

До слова, пампушки пекли волонтери, а рецепт та настанови, як готувати куліш, надавала лучанка Марія Церковна. Всі зібрані кошти будуть використані на закупівлю найнеобхідніших речей для бійців на Сході.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus