USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку варили смачний куліш, аби допомогти армії

14 Січня 2015 17:00
Традиційним козацьким кулішем змогли посмакувати лучани на свято Старого Нового Року. Смачну та поживну страву за старовинною рецептурою приготували луцькі активісти із ГО «Автомайдан України».

Так, смакотою в українському стилі автомайданівці частували усіх охочих. Натомість лучани кидали кошти у спеціальну скриньку. Фіксованої «такси» активісти не ставили – кожен давав стільки коштів, скільки вважав за потрібне. Усі виручені від заходу гроші обіцяють передати на допомогу українській армії – тим, хто уже захищає цілісність країни на сході та тим, кого тільки мобілізують під час четвертої хвилі.
Загалом, під час акції приготували понад 110 літрів кулешу.
Зі слів одного із організаторів, автомайданівця Віталія Гнатюка, сьогодні активісти вирішили зварити традиційну українську кашу – куліш за давньою рецептурою. Частину продуктів для приготування страви купили самостійно, а ще дещицю дали «добрі люди».
«Умови акції дуже прості – ми кладемо куліш у миску, а люди кидають гроші у скриньку. Якоїсь сталої суми у нас нема – кидають стільки, скільки не шкода. Усі ці гроші віддамо на підтримку воїнів АТО – теперішніх та майбутніх», - запевняє Віталій.

Як пояснила шеф-кухар польової кухні Марія Церковна, до складу каші входять такі інгредієнти, як: пшоно, сало, м'ясо, картопля та інші «секретні» складники.

Автомайданівці працювали дружно і злагоджено - кожному доручили свою справу. Так, хтось шинкував м'ясо, хтось рубав дрова, хтось чистив картоплю, однак, жоден учасник акції не залишився без діла.
Саму ж польову кухню на час заходу позичили у спортивно-розважального комплексу «Адреналін Сіті».

«Такої смачної каші я ще не куштував. Скажіть, а ви не знаєте, як її готувати?» - запитує у журналістів лучанин Юрій, який саме вийшов на прогулянку у центр міста зі своєю половинкою Оксаною.
Не втримались від спокуси почастуватися козацькою кашею і журналісти, у тому числі й кореспонденти Інформаційного агентства Волинські Новини.
Репортери зізнались, що в обідню пору така страва – наче «бальзам на душу», а, разом із тим, не гріх долучитися й до хорошої ініціативи й допомогти армії.
Поласувати кулішем, звареним на справжній польовій кухні сьогодні, 14 січня, усі охочі зможуть до 20-ї години. Для цього варто не полінуватися і прийти на Театральний майдан обласного центру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus