USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Польща заявила, що вимагатиме скасувати «транспортний безвіз» для України

4 Грудня 2023 20:30
Польща буде вимагати від Єврокомісії відновити систему дозволів для українських автоперевізників. Про це заявив польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький і додав, що таку обіцянку він дав польським перевізникам.

Про це повідомляє Польське радіо.

«Ми будемо дуже рішуче і однозначно вимагати відновлення системи дозволів на перевезення українських вантажівок і українських водіїв, які проїжджають і приїжджають до Польщі. Ця система працювала до весни 2022 року і працювала добре, потім її змінила Єврокомісія і сьогодні перевізники блокують кордон», – стверджує польський чиновник.

Читати ще: Польща посилила контроль за вантажівками з України

Зазначимо, що Матеуш Моравецький може піти з посади прем’єр-міністра Польщі найближчими тижнями, оскільки, незважаючи перемогу його партії Право і справедливість на виборах, вона не зможе одноосібно сформувати коаліцію.

Найбільші опозиційні партії вже сформували коаліції та представили її програму. Кандидатом у прем’єри від опозиції стане Дональд Туск.

Як інформували раніше, в пункті пропуску Угринів-Долгобичув в ніч на 4 грудня почали оформлення порожніх великовагових вантажівок. Пропуск порожніх вантажівок розпочався о 1-й годині за Києвом (опівночі за Варшавським часом).

Наприкінці жовтня польські перевізники оголосили, що з початку листопада і до кінця року планують заблокувати пункти пропуску на кордоні з Україною. Рух транспорту заблокований у напрямку найбільших пунктів пропуску «Ягодин–Дорогуськ», «Краківець–Корчова» та «Рава-Руська–Хребене» із 6 листопада. Заблоковано й пункт пропуску «Медика–Шегині».

Нещодавно було анонсовано, що польські перевізники погодили продовження протесту до лютого наступного року. Також не виключають повної блокади кордону навіть на пропуск гуманітарної допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Читачі Показати IP 4 Грудня 2023 21:06
Журналісти, а ви хоча би намагалися в міру своє компетенції розкрити тему, назвати причини отих блокувань, провести якесь хоча би елементарне журналістське розслідування, які збитки несе Волинська область, митниця, які можливі шляхи вирішення проблеми, взяти інтерв'ю у перевізників, ОВА, народних депутатів ! Які заходи вживаються ? А то просто константуєте факт блокування !
Просто Показати IP 4 Грудня 2023 21:27
Ох буде смішно, як в Польщі від Варшави почнуться зʼявлятись польські наротні республіки…. Згадають тоді швиденько як то кордон блокувати країні в якої йде війна.
Лях до Просто Показати IP 4 Грудня 2023 23:08
На відміну від нас у них більше розуму робити лише те що вигідно Польщі, а не комусь іншому. І власна гідність не дозволяє щоб їхніми руками чужий жар загрібали і красти так як ми вони не хочуть, бо знають що то дно
Клава Показати IP 5 Грудня 2023 03:47
..вичухрав зі злиднів пшиячелюв Євросоюз на свою голову..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus