USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Польські фермери повністю заблокували пункт пропуску в Шегинях, в Ягодині вантажівки майже не пропускають

1 Березня 2024 16:32
Польські фермери повністю заблокували контрольно-пропускний пункт «Шегині», не пропускають фури ні на в’їзд, ні на виїзд з України. На пункті «Дорогуськ – Ягодин» залишається «суттєве зниження» кількості перетинів кордону вантажівками.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час телемарафону, передає Радіо Свобода.

«Ситуація за останні дні фактично не змінювалася, але сьогодні (1 березня – ред.) маємо певну зміну в напрямку пункту пропуску «Шегині». Бо о 13:00, як повідомила нам польська сторона, польські фермери відмовилися пропускати будь-яку вантажівку, яка слідує чи то в бік України, чи в бік Польщі. Хоч і до цього на напрямку відмічався такий критичний мінімум перетину кордону вантажівками», – розповів він.

Читати ще: Україна та Польща не обговорювали закриття кордонів, – Качка

За словами Демченка, за минулу добу, 29 лютого, цей напрямок перетнули тільки 47 вантажних транспортних засобів в обидві сторони.

«А після 13:00 й зараз ми фіксуємо по нашому пункту пропуску безпосередньо, що вантажівки не рухаються ні з Польщі, ні в Польщу. Польська сторона не приймає вантажні транспортні засоби до себе з України», – констатував спікер.

Також, як каже представник ДПСУ, «суттєве зниження» кількості перетинів кордону вантажівками залишається і в напрямку пункту пропуску «Ягодин».

«За минулу добу тут перетнуло кордон 111 вантажівок які слідували з Польщі в Україну. Як і раніше польські фермери не пропускають тут жодної вантажівки, яка слідує з України в Польщу. За останні дні це «нульові» показники перетину кордону в бік Польщі на цьому напрямку», – додав він.

Читати ще: Польські протестувальники розвернули вантажівку із автомобілями для ЗСУ. Відео

Нагадаємо, 9 лютого у Польщі розпочався страйк фермерів, оголошений профспілкою «Солідарність». Упродовж місяця вони планують блокувати всі пункти пропуску, а також дороги й автомагістралі в окремих воєводствах.

Крім заборони імпорту сільськогосподарської продукції з України, польські мітингарі виступають проти європейської аграрної політики, зокрема, проти впровадження «зеленого ладу» – йдеться про низку екологічних і кліматичних вимог. Також серед вимог підтримка тваринництва.

За час протесту польських фермерів сталися щонайменше чотири випадки розсипання українського збіжжя.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що питання деблокування кордону з Польщею має бути вирішене до 28 березня, інакше Україна залишає за собою право застосовувати дзеркальні заходи на пунктах пропуску.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 1 Березня 2024 17:13
шош то брати-поляки собі думають
Кеп до 123 Показати IP 1 Березня 2024 18:43
Думають як вчергове заробити на українській біді...
Байден Показати IP 1 Березня 2024 22:57
Україну ніхто не чекає у Європейському Союзі.
Клава Показати IP 2 Березня 2024 02:53
поки польські фермери-перевізники разом з прорашистськими курвами кістьми лягають на українсько-польському кордоні, через рб з рф вільно йде крадене українське зерно.. схоже, сусідські владці намагатимуться не помічати цього до виборів на початку квітня.. бидлота ! назад в РЕВ (раду економічної взаємодопомоги) з центром в москві..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus