USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Сотні машин у чергах на польсько-українському кордоні: заробітчани масово повертаються в Європу

9 Січня 2022 20:52
На західному кордоні України перед пунктами пропуску на виїзд до Польщі утворилися кілометрові черги. Це сезонне і очікуванні явище, адже після святкування новорічно-різдвяних свят українці повертаються на роботу до європейських країн.

Що відбувається на кордоні 9 січня, – у сюжеті ТСН.

На усіх пунктах пропуску у Львівській області, а їх шість, у чергах понад шість сотень автомобілів. Найбільше у «Краковці». Тут три кілометрова черга. Водії діляться: «Шість годин майже. Дуже багато. Буває – година-дві. Найдовше стояли – дев’ять годин, а нині шість вийшло», «Вже сім годин. Посвяткували і назад на роботу».

За денну зміну, а це дев’ять годин, українські прикордонники пропустили 450 автомобілів. Провели переговорили з польською стороною, аби ті теж, за можливості, забезпечили динамічний пропуск.

«Це накопичення прогнозоване. Збільшено кількість складу змін прикордонних нарядів. Здійснюється оформлення на всіх наявних смугах в пунктах пропуску. У пункті пропуску «Краківець» є чотири смуги руху для легкових транспортних засобів», – розповів начальник відділення інспекторів прикордонної служби «Краківець» Сергій Веретільник.

Найбільші скупчення авто на пунктах пропуску «Шегиня» і «Краковець», бо звідси через територію Польщі найзручніше добиратися до інших країн Європи. До слова, для виїзду до Польщі, крім сертифікату про вакцинацію, треба мати ПЛР-тести або антиген. Їх роблять і на самому пункті пропуску і перед ним.

Пік черг перед пунктами пропуску прогнозують на сьогоднішню ніч і на завтра. Втім, скупчення авто можуть виникати аж до кінця тижня.

Нагадаємо, днями президент Польщі Анджей Дуда підписав зміни до законів, які суттєво спрощують працевлаштування іноземних громадян, зокрема українців. Тепер вони зможуть без дозволу працювати в Польщі не шість місяців, а два роки. Для цього потрібна лише декларація про доручення роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ольга Показати IP 9 Січня 2022 23:00
Батраки до пана поспішають...
Vittorio до Ольга Показати IP 10 Січня 2022 08:19
А твій пан за 30 років незалежності незумів побудувати жодного нового і потужного підприємства, жодного високотехнологічного виробництва. А порізати на метал заводи так це скрізь і всюди.
Серж до Ольга Показати IP 10 Січня 2022 08:50
Там пан більші гроші платить, як тут
Васька Показати IP 10 Січня 2022 00:14
Остарбайтери, працюйте так наполегливо вдома, як на пана, і будете в достатку
Анонім Показати IP 10 Січня 2022 00:23
Їдуть люди,бо тут крім стрімкої інфляції і карток на продукти харчування для бідних, більше нема чого чекати. Кінець епохи бідності, на порозі епоха жебрацтва.
Kika Показати IP 10 Січня 2022 08:06
Коли до нас iноземцi будуть на роботу поспiшати????….
олександр Показати IP 10 Січня 2022 09:47
іноземні переважно кацапські артисти, члени наглядових рад держмонополій, коханки мільйонерів і так дальше поспішають в україну на корпоративи, тільки вони на приватних літаках

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus