USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Польський консул висловився щодо луцької виставки. ФОТО

31 Липня 2013 18:13
Нову експозицію картин Романа Петрука і Олександра Лінчука презентували сьогодні, 31 липня, у виставкових залах луцької «Галереї мистецтв».

«Тут дуже гарно, - прокоментував подію консул Республіки Польщі у Луцьку Кшиштоф Савіцкі, - Особисто мені більш до вподоби маленькі картини. Такі молоді люди – майбутнє України».

Так, зі слів митця Олександра Лінчука, його мистецтво – це синтез усіх мистецтв. Автор картин розповів, що з усіх стилів найбільше полюбляє малювати пейзажі та абстракцію. На запитання, чи продавав коли-небудь картини за гроші, художник відповів, що його роботи є і в Китаї, і в приватних колекціях.

«Звісно, не без цього. У нас ще все попереду, буду сподіватись на хороше майбутнє», - резюмував один з авторів картин.

Довідково:
Роман Петрук народився 14 жовтня 1991 року у місті Луцьк. Закінчив Луцьку художню школу. З 2008 року навчався у Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури. З 2011 – студент майстерні живопису і храмом культури. Учасник Всеукраїнських міжнародних виставок та пленерів. Переможець національного конкурсу академічного рисунка «Сучасна освіта в Україні - 2012». Твори зберігаються в фондах НАОМА, приватних колекціях та музеях України, за кордоном.

Олександ Ліщук народився 12 березня 1988 року в селі Нетішин. Закінчив Нетішинську художню школу. 2004-2009 – Одеське державне художнє училище імені М. Грекова. З 2011 – навчання у Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури. Спеціалізація «станковий» та монументальний живопис. Переможець національного конкурсу академічного рисунка «Сучасна освіта в Україні - 2012». Твори зберігаються в фондах НАОМА, приватних колекціях та музеях України, за кордоном





















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus