USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Польський піаніст і мандрівник зіграв 103-годинний концерт

1 Лютого 2010 19:14
У Гданську в неділю, 31 січня, встановлено рекорд Гіннеса на виконання найдовшого фортепіанного концерту.
Музикант і мандрівник Ромуальд Коперскі грав безперервно 103 години і 8 секунд, виконуючи 66 творів. Попередній рекорд становив 101 годину і 7 хвилин, його встановив угорець Шарль Брунер.
 
Як повідомляє Польське Радіо, Ромуальд Коперскі почав грати в середу, 27 січня, о 10-ій годині. А завершив у неділю, 31 січня, о 17-й годині. Музикант виступив в одному з торгових центрів Гданська, оскільки виступ у публічному місці є однією з умов внесення до Книги рекордів Гіннеса.
54-річний Коперскі після закінчення концерту пожартував, що міг би грати ще до середини березня, але мусить віддати інструмент власникові. Також він додав,що повернувшись додому, відразу вкладеться спати, бо брак сну змучив його найбільше. Також у нього боліли пальці, але не були травмовані.
Згідно з вимогами, музикант міг повторювати ті ж твори тільки через 4 години, а перерви між творами могли тривати до 30 секунд. Також після кожної години гри виконавцеві належала 5-хвилинна перерва, однак музикант постановив не використовувати їх, а «назбирати» на трохи триваліший відпочинок. Пив і їв він мінімально, аби не витрачати часу на фізіологічні потреби.
Ромуальд Коперскі уже намагався встановити рекорд Гіннеса в листопаді 2004 року, коли виконав фортепіанний концерт тривалістю 54 години, однак тоді йому не вистачило 15 хвилин для того, аби встановити рекорд.
Документація, що стосується встановлення нового рекорду, буде передана Капітулі Книги Гіннеса в Лондоні. Процедура внесення до Книги може зайняти декілька місяців.
Ромуальд Коперскі – музикант за освітою, чимало років він грав на контрактах за кордоном, також він захоплюється подорожами. Зокрема 1998 року він самотужки на гумовому понтоні подолав 4500 кілометрів найдовшою річкою Сибіру Леною від її витоків у байкальських горах до Арктичного моря.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus