USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Польський професор відкрив у Луцьку центр хірургії ока

9 Жовтня 2009 18:05
Офіційне відкриття Центру хірургії ока професора Збігнєва Загурського відбулося сьогодні в обласному центрі Волині. Червону стрічку перерізали сам професор Загурський, директор центру, лікар-офтальмолог Тетяна Єремеєва та голова Волинської ОДА Микола Романюк. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Мережа офтальмологічних клінік професора Збігнєва Загурського діє в Польщі протягом десяти років. Луцький центр польського медика перший в Україні і п’ятий у мережі.
Називати ім’я інвесторів центру його директор, дружина одного з найбагатших волинян  Ігоря Єремеєва, відмовилась. Однак Тетяна Єремеєва вказала, що це спільний польсько-український проект. Окрім того, вона повідомила, що відкриття закладу було її давньою ідеєю. Пані Єремеєва запевнила, що не лише керуватиме центром, але й займеться тут лікарською практикою.
Ціни на послуги центру, за словами його керівника, будуть дешевші, ніж в подібних закладах Києва та польських відділеннях мережі Загурського.
За словами пана Збігнєва, центр має можливість виконувати близько 1000 операцій на рік.
При здійсненні лікування заклад використовує передові технології та обладнання. Так, у якості офтальмологічної техніки буде використовуватися обладнання Carl Zeiss, Alcon, Huvitz, а також мікрохірургічна система Infiniti, виробник США. Пан Збігнев повідомив, що особисто буде проводити консультації та операції у новоствореному центрі.
Пан Романюк зазначив, що відкриття центру є важливим кроком в «європейській інтеграції навпаки. Адже тепер не ми націлені на Європу. А Європа сама йде до нас».
Начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк висловив думку, що «центр створить конкуренцію між приватними та комунальними клініками, яка позитивно відобразиться на якості послуг в сфері охорони здоров’я».
А от пан Шиба назвав себе «мастодонтом на державній службі, а тому буде надавати перевагу комунальним підприємствам», тим самим підвищуючи їх якість.
Листи подяки новоствореному медичному закладу надійшли від генерального консула України в Любліні Олега Горбенка, Міністра охорони здоров’я Польщі Єви Копач та мера Любліна Адама Васілєвского.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus