USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Поляки на Волині фальсифікують історію?

16 Лютого 2009 17:16
Проблема начебто фальсифікації історії Волині турбувала жителя Володимир-Волинського району Ярослава Царука. Про неї він розповідав голові ОДА Миколі Романюку під час особистого прийому громадян, - 16 лютого інформує репортер «Волинських Новин».
У Володимир-Волинському районі поляки ставлять хрести та таблички з невідповідними даними щодо своїх померлих співвітчизників, дописуючи кількість вбитих українцями, - стверджує Ярослав Царук. Наприклад, «у селі Свічів на табличці було написано 96 померлих, а поляки дописали 196», - розповів він.
«Це ганьбить Україну, коли поляки фальсифікують, скільки ми побили», - обурився пан Царук. Натомість губернатор пообіцяв розібратися із цією ситуацією.
Також Ярослав Царук розповів, що розпочав писати історію Волині, ходив по селах, зібрав низку цікавих факті та свідчень. Проте чоловік зазначив, що «ніхто не хоче працювати над дослідженням історії Волині». Він стверджує, що «ми б за рік написали історію, якби організувалися».
Окрім звернення до голови ОДА, пан Царук написав ще й лист Президентові України Віктору Ющенку з проханням посприяти у дослідженні минулого області. Ярослав Царук попрохав Миколу Романюка передати лист главі держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Поляк Показати IP 17 Лютого 2009 15:51
Спочатку треба дослідити минуле, а потім говорити про "фальсифікації".
Поляк Показати IP 17 Лютого 2009 15:53
Спочатку треба дослідити минуле, а потім говорити про "фальсифікації".
Поляк Показати IP 17 Лютого 2009 15:57
А хто це такий, отой Ярослав Царук, і звідки йому відомо достеменно, скільки "вони побили" поляків у с. Свічів?
Поляк Показати IP 17 Лютого 2009 16:02
Передусім те, що ганьбить Україну, пане Царук, це взагалі той факт, що ви когось побили.
Українець Показати IP 17 Лютого 2009 17:25
Ая-яй! Які негідники ці поляки… Замордували всього до сотні, і то не працездатних чоловіків, а жінок, дітей та стариків - а вони, поганці, обурюються. Негарно з їхнього боку, ох, негарно. Не по-людськи навіть, я б так сказав…

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus