USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Помер виконавець «Двох кольорів» Дмитро Гнатюк

29 Квітня 2016 15:00
Після тривалої хвороби на 92-му році життя не стало оперного співака, режисера, педагога Дмитра Гнатюка. Про це повідомляє газета День із посиланням на ректора Національної музичної академії Володимира Рожка.

У минулому році в академії відзначали 90-річчя баритона і народного артиста України.

Прощання з Дмитром Гнатюком відбудеться 4-го травня у Національній опері.

Співак був першим виконавцем хітів 1960-х — легендарних пісень "Два кольори" та "Мій Київ".



На оперній сцені йому належать образи Остапа і Миколи з "Тараса Бульби" та "Наталки-Полтавки" Лисенка, Петруччіо ("Приборкування норовливої" Шебаліна), Мазепи й Онєгіна ("Мазепа", "Євгеній Онєгін" Чайковського), Демон у "Демоні" Рубінштейна, Фігаро з "Севільського цирульника" Россіні.

Гнатюк виступав як концертний співак, записав 21 платівку. У його репертуарі було понад 85 творів національної та світової класики — від буковинця Сидора Воробкевича до австрійця Йозефа Гайдна.

Оперний співак також був режисером-постановником вистави "Князь Ігор" О. Бородіна , "Запорожець за Дунаєм" Гулака-Артемовського , "Мазепа" на музику Чайковського, "Війна і мир" С. Прокоф'єва, "Севільський цирюльник" Дж. Россіні.

Гнатюк також обіймав посаду головного режисера і директора Національної опери.

Він має звання Героя України, обирався до Верховної Ради III скликання.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
до лучанин Показати IP 29 Квітня 2016 15:25
Хай з Богом спочивае ! Ми на його піснях виросли -хто зберіг іх в серця навіть на чужині-завжди залишався патріотом Украіни , Дякуем за щиру вдачу-пісні -земля Вам пухом Дмитре !
dfdf Показати IP 29 Квітня 2016 15:40
чудовий співак....був
Лучанка Показати IP 29 Квітня 2016 17:10
Хай спочиває з миром!!! Такі пісні треба вивчати і знати молодому поколінню, це є наша, українська культура!!!
Співак Показати IP 29 Квітня 2016 17:13
Царство небесне і вічний спокій! Мав велику честь співати з великим маестро на одній сцені і спілкуватися, вчитися його таланту.
Шанувальник Показати IP 29 Квітня 2016 18:36
Велика людина. Неперевершений талант! Україна сумує, втратила свого сина, осиротіло непідробне, справжне вокальне мистецтво. Чи народить українська земля ще такий талант?? Пухом земля, Вам Дмитре Михайловичу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus