USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Померла легенда українського спорту, призерка Олімпійських ігор

31 Серпня 2020 15:25
Померла видатна українська гімнастка, дворазова Олімпійська чемпіонка Ніна Антонівна Бочарова.

Про це повідомили в пресслужбі Національного олімпійського комітету України, пише Gazeta.ua.

«Олімпійська сім’я України зазнала тяжкої втрати. На 96-му році життя перестало битися серце легенди українського спорту, видатної Олімпійської чемпіонки України, уславленої спортивної гімнастки Ніни Бочарової. Важко переоцінити внесок Ніни Антонівни в розвиток гімнастики та всього олімпійського руху. В історію світового олімпізму ім’я цієї тендітної, але разом з цим неперевершеної спортсменки назавжди вписано золотими буквами», – йдеться в повідомленні.

Ніна Антонівна народилася 24 вересня 1924 року в селі Супрунівка під Полтавою. У 1948 році славетна гімнастка закінчила Київський інститут фізичної культури і спорту. І вже у 1949 році здобула титул абсолютної чемпіонки СРСР. За три роки – стала зіркою Олімпіади 1952 року в Гельсінкі. Тоді Ніна Бочарова завоювала чотири олімпійські медалі. Серед них дві золоті – у вправах на колоді та командне «золото» зі збірною СРСР. У 1954 році українська гімнастка здобула титул чемпіонки світу.
Серед інших видатних здобутків Ніни Антонівни – винайдення гімнастичної вправи «шпагат на брусах», яку до неї ніхто не виконував.
Ніна Бочарова – повний кавалер Ордену княгині Ольги, має нагороди – медалі «Ветеран праці» (1979) та «В пам’ять 1500-річчя Києва», а також орден НОК України (2012), має нагороду «Спортивна слава України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus